BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Τον Απρίλιο ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου

O 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στις 10 και 11 Απριλίου 2021.

thumbnail_1_2

1
0

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμβατικό ή βιολογικό, διαθέτουν brand & LOT number, και είναι ελαιοκομικής περιόδου 2020-2021 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τις συμμετοχές τους στην διεύθυνση  www.cretanooc.org .

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των ιδιαίτερων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρητικού ελαιολάδου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην βελτίωση της τεχνογνωσίας και στην ποιοτική αναβάθμιση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.  

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, Μεσογειακό Αγρανομικό Ινστιτούτο Χανίων, Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Σύνδεσμο Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ), Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και Eργαστήριο Oργανοληπτικής Aξιολόγησης Α.Σ. Ρεθύμνου.

Περισσότερες πληροφορίες στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλ 2813 410234, 28313 40705 & 697 9552 591 ή στο e-mail info@agrocrete.com.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία