BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Από 23 Αυγούστου οι συμμετοχές στα World Cheese Awards

Η υποβολή συμμετοχών στα βραβεία World Cheese Awards θα αρχίσει τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, καθώς οι διοργανωτές του Guild of Fine Food προσκαλούν τυροκόμους από ολόκληρο τον κόσμο να υποβάλουν τα προϊόντα τους για να αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή που αποτελείται από 230 ειδήμονες από 30 διαφορετικές χώρες.

3f1f63c9-8b70-4cf7-a0e0-686c7b998e01-cheese_award

0
0

Ένας διαγωνισμός αφιερωμένος μόνο στο τυρί, χωρίς να αξιολογούνται άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, το 33ο World Cheese Awards θα διεξαχθεί στο Οβιέδο, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Θα αποτελεί μέρος του Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021, που διοργανώνει το Instituto del Queso, σε συνεργασία με το Πριγκιπάτο των Αστουριών και του Δημοτικού συμβουλίου του Οβιέδο. 

Ύστερα από μια ταραχώδη περίοδο για τους τυροκόμους τους τελευταίους 18 μήνες, οι διοργανωτές αναμένουν έναν μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών από ποτέ. Για αυτό ενθαρρύνουν τους παραγωγούς να δηλώσουν συμμετοχή για τα τυριά τους νωρίς, πριν συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών. Καθώς αναμένονται να συγκεντρωθούν πάνω από 4.000 τυριά από έξι ηπείρους στο Οβιέδο, αυτός προβλέπεται να είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός αποκλειστικά για τυρί που έχει λάβει χώρα ποτέ στον κόσμο. 

Τα βραβεία World Cheese Awards θα απονείμουν Χάλκινα, Αργυρά, Χρυσά και Υπερ-Χρυσά βραβεία, παρέχοντας μια πλατφόρμα προβολής της τυροκομικής αριστείας για συμμετέχοντες που ποικίλουν από μικρούς βιοτέχνες μέχρι μεγάλους νικητές πολλαπλών βραβείων. Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τα κορυφαία τυριά του κόσμου στους απανταχού καταναλωτές. Στη συνέχεια, η διεθνής Τελική Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει την αφρόκρεμα των συμμετοχών ζωντανά στο κανάλι WCA TV, προτού αποφασίσει ποιο προϊόν θα στεφτεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. 

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards θα είναι μια ευκαιρία να βρεθεί ξανά μαζί η παγκόσμια κοινότητα του τυριού, ύστερα από ένα έτος ιδιαίτερων προκλήσεων. Θα πρωτοστατήσει στο  International Cheese Festival, ένα τετραήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο τυρί. Από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2021, το εντυπωσιακό Palacio de Exposiciones y Congresos του Οβιέδο θα προσφέρει μια ιδανική τοποθεσία για την επανένωση της βιομηχανίας, τη σύναψη συμφωνιών, την κοινωνική δικτύωση και μια αισιόδοξη ματιά προς το μέλλον.  

Αξιοποιώντας την εντυπωσιακή κληρονομιά τυροκομίας της περιοχής των Αστουριών, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, τόσο για επισκέπτες καταναλωτές όσο και για εμπόρους. Θα περιλαμβάνει μια έκθεση, το 2ο Επιστημονικό φόρουμ για την καινοτομία στην τυροκομία (Scientific Forum for Dairy Innovation), ξεναγήσεις στην αρένα αξιολόγησης του διαγωνισμού World Cheese Awards, πειραματικές γευστικές συνεδρίες, ένα Αστουριανό γεωργικό φόρουμ, μια ζώνη προέλευσης (που θα εξερευνάει ευρωπαϊκά καθεστώτα ποιότητας όπως τα ΠΓΕ και ΠΟΠ), μια αγορά τυριού, μέχρι και μια παράσταση γαστρονομικού stand-up comedy με θέμα το τυρί. 

Ο John Farrand, γενικός διευθυντής του Guild of Fine Food, το οποίο διοργανώνει τα βραβεία World Cheese Awards, σχολίαζε: «Η επιστροφή του "The World Cheese Awards" στην Ισπανία θα αποτελέσει μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τη διεθνή κοινότητα του τυριού, προσφέροντάς μας όχι μόνο μια ευκαιρία επανένωσης, αλλά και να γιορτάσουμε την ανθεκτικότητα μιας βιομηχανίας που αναγκάστηκε να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, για να επιβιώσει από την παγκόσμια πανδημία. Στους δύσκολους καιρούς άνθισε η πρωτοπορία, και για αυτό αναμένουμε τη φετινή συμμετοχή ενός συναρπαστικού εύρους νέων τυριών. Μας χαροποιεί πολύ, όμως, και η επιστροφή πιο καθιερωμένων τυριών από όλο τον κόσμο, τα οποία υπερνίκησαν τις προκλήσεις και τις δοκιμασίες της πανδημίας COVID-19. Περιλαμβάνοντας συμμετοχές από περίπου 40 διαφορετικές χώρες, αυτός ο διαγωνισμός θα είναι πραγματικά διεθνής, μα αναμένουμε και μια σημαντική παρουσία από τους οικοδεσπότες μας: Καθώς παράγονται 300 διαφορετικά τυριά στις Αστούριες, πιστεύω ότι οι τοπικοί παραγωγοί θα αποσπάσουν αρκετά εύσημα.»     

Η Luisa Villegas, διευθύντρια του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival και εκτελεστική διευθύντρια του Instituto del Queso, δήλωσε: «Η εκτελεστική επιτροπή μας είναι πολύ ικανοποιημένη με το διεθνές ενδιαφέρον που προσέλκυσε το φεστιβάλ. Με τόσους πολλούς τυροκόμους που περιμένουν με ανυπομονησία να διαγωνισθούν για τον τίτλο του World Champion Cheese 2021 στο Οβιέδο, δημιουργούμε μεγάλο αντίκτυπο στη διεθνή κοινότητα των γαλακτοκομικών. Επίσης, το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival είναι ένας σπουδαίος παράγοντας προώθησης του τυριού που προάγει την οικονομική ανάπτυξη. Αντιστοίχως, συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες γαλακτοκομιών, για να σχηματίσουμε μια επιστημονική προσέγγιση στη διατροφή του μέλλοντος, δημιουργώντας αναγνωρίσιμη αξία μέσω του φεστιβάλ.» 

Η περίοδος υποβολής συμμετοχών στα βραβεία World Cheese Awards ανοίξει τη Δευτέρα 23 Αυγούστου και κλείνει την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, εκτός αν συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών πριν από αυτήν την προθεσμία. Προτείνουμε να δηλώσετε νωρίς συμμετοχή. Οι παραγωγοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω Ίντερνετ στο www.gff.co.uk/wca.  

Ο διαγωνισμός World Cheese Awards θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στο Palacio de Exposiciones y Congresos του Οβιέδο, στην Ισπανία, αποτελώντας μέρος του International Cheese Festival, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου. 

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω: 

Τον Sam Brice της εταιρείας Freshly Ground PR 

στο +44 (0) 7961 635960 

sam@freshlygroundpr.co.uk 

Την Tortie Farrand του Guild of Fine Food 

στο +44 (0) 1747 825200 

tortie.farrand@gff.co.uk 

 

Βραβεία World Cheese Awards 

Τα βραβεία World Cheese Awards φιγουράρουν στο ημερολόγιο κάθε λάτρη του τυριού, συγκεντρώνοντας τυροκόμους, πωλητές, αγοραστές, καταναλωτές και σχολιαστές τροφίμων από όλον τον κόσμο εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Είναι μια γιορτή που τιμάει την παράδοση, την πρωτοπορία και την αριστεία στην παρασκευή τυριού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου «αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα» (χωρίς να συμμετέχουν γιαούρτια, κρέμες, βούτυρα ή άλλου είδους γαλακτοκομικά) που αναδεικνύει τους καλύτερους τυροκόμους του κόσμου, από μικρούς παρασκευαστές μέχρι γνωστά διεθνή ονόματα. 

Οι κριτές χωρίζονται σε ομάδες των δύο ή των τριών και εντοπίζουν τα τυριά που αξίζουν Χάλκινο (Bronze), Αργυρό (Silver) ή Χρυσό (Gold) βραβείο. Εξετάζουν την όψη, την αίσθηση, τη μυρωδιά και τη γεύση κάθε προϊόντος που συμμετέχει, βαθμολογώντας πτυχές όπως η εμφάνιση του φλοιού και του εσωτερικού, καθώς και το άρωμα, το σώμα και τη σύσταση του τυριού. Οι περισσότεροι βαθμοί απονέμονται για τη γεύση και την αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Έπειτα, κάθε ομάδα προτείνει ένα πραγματικά εξαιρετικό τυρί από το τραπέζι της ως υποψήφιο για το Υπερ-Χρυσό (Super Gold) βραβείο. Αυτά τα τυριά αποτελούν την παγκόσμια αφρόκρεμα και αξιολογούνται για άλλη μια φορά από την Τελική Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από 16 διεθνώς αναγνωρισμένους ειδήμονες. Ο κάθε ένας από αυτούς επιλέγει ένα τυρί το οποίο προάγει στον τελικό γύρο της αξιολόγησης. Στη συνέχεια, η Τελική Κριτική Επιτροπή, που αντιπροσωπεύει όλες τις γωνιές της Γης, συζητάει τους τελικούς 16 φιναλίστ μπροστά σε ένα ζωντανό κοινό καταναλωτών και εμπόρων, προτού επιλέξει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή σε ζωντανή μετάδοση στο WCA TV. 

Ιστότοπος: www.gff.co.uk/wca 

Instagram: @guildoffinefood 

Twitter: @guildoffinefood 

#WorldCheeseAwards 

 

Φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival  

Το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021 αποτελεί την πιο σημαντική γαστρονομική εκδήλωση της χρονιάς και θα διεξαχθεί στο Palacio de Exposiciones y Congresos (PEC) του Οβιέδο, από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Με όλη την προσοχή στραμμένη στο τυρί, το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα διαθέτει μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται ο εορτασμός του World Cheese Awards 2021, του πιο σημαντικού διαγωνισμού τυριού παγκοσμίως.  

Το Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021 θα αποτελέσει φέτος τον πιο σημαντικό εκθεσιακό χώρο για τον κλάδο του τυριού. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν μια γκάμα από τα πιο παραδοσιακά τυριά των πέντε ηπείρων μέχρι τις νέες τάσεις του χώρου. Το φεστιβάλ θα διαθέτει μια νέα μορφή, στην οποία θα επισημανθεί η σημασία που θα παίξει η επιστήμη στην καθιέρωση του τυριού ως τροφή του μέλλοντος. Θα συνοδεύεται επίσης από κορυφαίους εκπροσώπους της διεθνούς γαστρονομίας. 

Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό προς όλους και θα διευκολύνει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους εκθέτες, τους επαγγελματίες του κλάδου του τυριού και τους καταναλωτές. 

Ιστότοπος: www.internationalcheesefestival.com 

Facebook: @internationalcheesefestival 

Instagram: internationalcheesefestival 

Twitter: @cheesefest2021 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία