BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Στρογγυλή Τράπεζα για την «Πράσινη Φυτοπροστασία, στην Ευρώπη του μέλλοντος»

Η «Πράσινη Φυτοπροστασία, στην Ευρώπη του μέλλοντος» θα βρεθεί στο επίκεντρο Στρογγυλής Τράπεζας που οργανώνει ο ΕΛΓΟ Δήμητρα μαζί με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, την Πέμπτη 30 Μαΐου (14.00 – 16.00 μ.μ), η οποία θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

European-Green-Deal

52
0

Τα διαθέσιμα γεωργικά φάρμακα μειώνονται δραματικά στο πλαίσιο της “Πράσινης Συμφωνίας" της Ευρωπαικής Ενωσης (Στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ, | Φυτοπρστασία και Περιβάλλον ..). Τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή ωστόσο εντείνονται, μεταξύ άλλων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η σύγχρονη φυτοπροστασία απαιτεί νέες καινοτόμες πράσινες προσεγγίσεις. Οι οποίες ωστόσο υπάρχουν;

Την αναζήτηση απαντήσεων σε αυτό το ερώτημα θα επιχειρήσει η Στρογγυλή Τράπεζα «Πράσινη Φυτοπροστασία, στην Ευρώπη του μέλλοντος». Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο στο χώρο της φυτοπροστασίας (διαμόρφωση πολιτικής, εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, υπηρεσίες και προϊόντα, εφαρμογές - παραγωγή κλπ).

Η Στρογγυλή Τράπεζα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΓΠΑ και θα τη συντονίσουν η Δρ Αναστασία Τσαγκαράκου, Τακτική Ερευνήτρια και Γενική Διευθύντρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ο Δρ Παναγιώτης Μυλωνάς, Τακτικός Ερευνητής και Αναπληρωτής Διευθυντής του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Στη στρογγυλή τράπεζα θα συμμετάσχουν οι:

  • Αννα Μαυρίδου, Διευθύντρια Προστασίας Φυτικής Παραγωγής ΥΠΑΑΤ
  • Γιώργος Ποντίκας, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ)
  • Γιώργος Κομιανός, Πρόεδρος Ένωσης Βιολογικής και Οικολογικής Φυτοπροστασίας (ΕΒΙΟΦ)
  • Στάθης Κλωνάρης, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ)
  • Χρήστος Γιαννακάκης, Εθνική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Nα σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΒΙΟΦ και CEO της Andermatt Anthesis, Γιώργος Κομιανός, θα μιλήσει για τις προοπτικές της Πράσινης Φυτοπροστασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία