BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Στις 11 Ιουνίου η εκδήλωση για την προώθηση βιώσιμων ιχθυοκαλλιεργειών

Σε συνεργασία της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 η σημαντική εκδήλωση "Promoting Sustainable Small Scale Aquaculture in the Mediterranean" για τη βιωσιμότητα του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών μικρής κλίμακας με διεθνές ενδιαφέρον.

promoting-sustainable-small-scale

49
0

Η εκδήλωση θα ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος επιχειρηματικής ανάπτυξης: Promoting small scale aquaculture sustainability in SE Mediterranean (προώθηση της βιωσιμότητας ιχθυοκαλλιεργειών μικρής κλίμακας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο), το οποίο θα υποστηρίξει 5 μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών μικρής κλίμακας, οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από ανοικτό κάλεσμα στην χώρα τους ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Οι επιλεγμένες μονάδες προέρχονται από τις παρακάτω χώρες: Αίγυπτο, Αλγερία, Λίβανο, Μαρόκο και Τυνησία και από τις 12/6 έως τις 21/6 στελέχη τους θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια τα οποία μεταξύ άλλων θα αφορούν την επιχειρηματική ανάπτυξη, την καινοτομία, την βιωσιμότητα, τις τεχνολογικές τάσεις, την ασφάλεια και τις πωλήσεις. Παράλληλα, θα επισκεφθούν πρότυπες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και υδατοκαλλιέργειας, καθώς και ερευνητικά εργαστήρια, προκειμένου να ενημερωθούν για την ελληνική τεχνογνωσία στον κλάδο.

Στην εκδήλωση της Τρίτης 11ης Ιουνίου, θα ανακοινωθούν και θα βραβευτούν οι 5 επιλεγείσες μονάδες, ενώ θα ακολουθήσουν τρεις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας  για το μέλλον των ιχθυοκαλλιεργειών μικρής κλίμακας, με στελέχη του κλάδου, ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές και επιχειρηματίες. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ).

 Πιο συγκεκριμένα οι συζητήσεις θα αφορούν:

Panel 1: Τάσεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών σε διεθνές και τοπικό επίπεδο

Panel 2: Σύνδεση έρευνας και αγοράς και οι νέες τάσεις της αγοράς

Panel 3: Ο ρόλος των Συλλογικών Οργάνων, των Ενώσεων και των Επιμελητηρίων στον κλάδο

Σημείωση: H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Η επιλογή της Ελλάδας ως χώρα όπου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και των εκπαιδεύσεων του με πρακτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αναδεικνύει την ηγετική θέση που κατέχει η χώρα μας στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και τις προοπτικές της, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία