BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Στις 10-11 Αυγούστου η Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα & Αγίων Ταξιαρχών Νομού Λακωνίας, με την σύμπραξη γεωργών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα και την επιστημονική συμβολή λαογράφων & αγροτολόγων διοργανώνει την Πανελλαδική Πολιτιστική Γιορτή του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου 2024.

giorth-agroth-kthnotrofou

47
0

Η Πανελλαδική Πολιτιστική του Γεωργού και του Κτηνοτρόφου αποτελεί την μοναδική Πανελλαδικής εμβέλειας, θεματική γιορτή πολιτιστικού περιεχομένου που αφιερώνεται στην πολυποίκιλη συνεισφορά του γεωκτηνοτροφικού κόσμου της Ελληνικής υπαίθρου στον εθνικό μας πολιτισμό και ταυτόχρονα επικεντρώνεται στην εύρεση ρεαλιστικών και αποτελεσματικών τρόπων ανάπτυξης του αγροτικού κόσμου.

Πρόκειται περί μίας ρηξικέλευθης -για τα Ελληνικά δεδομένα- θεματικής πολιτιστικής γιορτής υψίστης σημασίας η οποία θα λάβει χώρα κατά το χρονικό διάστημα 10-11 Αυγούστου, στον Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στον Λεήμονα Δήμου Ευρώτα. Εντός της Πανελλαδικής Πολιτιστικής Γιορτής περιλαμβάνονται πρωτότυπες και ουσιώδεις δραστηριότητες οι οποίες αποσκοπούν, επί τη πράξει, στην ανάδειξη του αγροτικού πολιτισμού και συλλήβδην στην παρουσίαση απτών προτάσεων και την εξαγωγή βιώσιμων λύσεων για την ανάπτυξη της υπαίθρου και του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιέχονται οι παρακάτω δραστηριότητες, οι οποίες είναι όλες με ελεύθερη είσοδο:

Πανελλαδικό Συνέδριο με θέμα: «Το Αύριο της Γεωργίας & Κτηνοτροφίας στην Ελλάδα» και αντικείμενο την Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Αγροτική Ύπαιθρο, με ομιλητές από όλη την Ελλάδα.

Υπαίθρια διαδραστική έκθεση τροφίμων που παράγει ο πρωτογενής τομέας.

Υπαίθρια έκθεση σύγχρονης λαϊκής τέχνης,

Παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών ασμάτων και χορευτικών σχημάτων,

Η διοργάνωση υποστηρίζεται αφιλοκερδώς από κορυφαία και καταρτισμένα άτομα με χρόνια εμπειρία, εξειδικευμένα και διακεκριμένα στην μελέτη του ελληνικού αγροτικού χώρου:

κ. Πολυμέρου - κ. Καμηλάκη Αικατερίνη, Διδάκτωρ Λαογραφίας, Ομότιμη Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια τμ. Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών,

κ. Μιχαηλίδης Δημήτριος, Αγροτολόγος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, τ. Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης Γεωργικής Βιοτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

κ. Κοντογιάννη Μάγδα, κτηνοτρόφος, Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, βραβευμένη για την συνεισφορά της στον αγροτικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την γιορτή μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panelladikigiorti.leimonas@gmail.com.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία