BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Το Σάββατο 31 Αυγούστου η εκδήλωση «Μιλώντας για Οινοτουριστικές εμπειρίες»

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας Α.Ε. – ΑΕΝΟΛ Α.Ε. διοργανώνει και προσκαλεί το κοινό στην ημερίδα επιστημονικής τεχνογνωσίας και συλλογικής διαβούλευσης με τίτλο «Μιλώντας για Οινοτουριστικές εμπειρίες», στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, το Σάββατο 31/08/2024 στις 7.00 μ.μ..

milontas-gia-oinotouristikes-empeiries

118
0

Στο διήμερο οίνου, χορού, κεφιού, διασκέδασης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη  «Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού Ραψάνης 2024», που συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών, η ΑΕΝΟΛ ΑΕ συμβάλλει ενεργά με την διοργάνωση ημερίδας με επίκεντρο τον οίνο, την παραγωγή του και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Οινοτουρισµού στην ΠΕ Λάρισας καθώς και με τη λειτουργία σημείου ενημέρωσης για τις δράσεις του Οργανισμού.

Στην ημερίδα αυτή, θα παρουσιαστεί το σχέδιο συνεργασίας «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 , Υπομέτρο 19.3. από τη συντονίστριά  του κ. Σεβαστή Μπασδέκη.

Το διατοπικό σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 22 Αναπτυξιακές, έχει ως κύριο στόχο την μετατροπή των οινοποιείων σε «κόμβους» διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποιητικής δραστηριότητας της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Επίσης στόχος είναι η ανάδειξη της δυναμικής των περιοχών παρέμβασης ως οινοτουριστικοί προορισμοί μέσα από μια βιώσιμη προσέγγιση, για το περιβάλλον, την οικονομία και την τοπική κοινωνία.

Θα ακολουθήσει εισήγηση του οινολόγου Θάνου Καραθάνου, μέλους ΔΣ της ΕΝΟΑΘΕ με θέμα την «Βιώσιμη ανάπτυξη του Οινοτουρισµού στην ΠΕ Λάρισας», ενώ ο  Sommelier Κώστας Προβατάς  DipWSET, θα συζητήσει με τον Γιώργο Χρυσοχόο, οινοποιό της Ραψάνης για τις ιστορίες των τοπικών οίνων και την καλλιέργεια των αμπελιών της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κ. Προβατάς θα αποπειραθεί ένα οινικό ταίριασμα παραδοσιακών γεύσεων της περιοχής με το κρασί Ραψάνης ΠΟΠ.

Ελπίζοντας ότι η ημερίδα που επιδιώκει να βελτιώσει την ελκυστικότητας της περιοχής παρέμβασης και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός και ο οινοτουρισμός, να συμβάλλει και θετικά  στην εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων και στην  «ταυτότητα - branding» για το γευστικό ιδίωμα της περιοχής. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην «Γιορτή Κρασιού Ραψάνης 2024»  και στην ημερίδα «Μιλώντας για Οινοτουριστικές εμπειρίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:






Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία