BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

«Ανακαλύψτε την γεύση του αύριο» στην ανανεωμένη ProWein του 2025

Σε κλίμα ανανέωσης βρίσκεται η έκθεση ProWein , εν όψει της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-18 Μαρτίου του 2025, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την σημαντικότερη στην ιστορία του θεσμού, με την συμμετοχή περισσότερων από 60 χωρών από όλο τον κόσμο.

prowein2

13
1

Υπό το σλόγκαν «Ανακαλύψτε την Γεύση του Αύριο», η ProWein θα προχωρήσει σε ανακατανομή των χωρών εντός των 11 αιθουσών που διαθέτει, και θα αναλύσει τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την βιομηχανία του οίνου. Παράλληλα, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρξουν και διαλέξεις με μερικούς από τους κορυφαίους οινολόγους του χώρου.

Πως θα διαμορφωθεί η έκθεση ProWein για το 2025

Αναφορικά με την ανακατανομή των χωρών που θα πραγματοποιήσει η ProWein για το 2025, η Ελλάδα θα μετακινηθεί και θα βρίσκεται πλέον στην αίθουσα 17 μαζί με την Αυστρία.

Η Γερμανία θα βρίσκεται στις αίθουσες 1 και 4, με εκπροσώπηση από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, τον όμιλο κρασιού VDP, τον χώρο γευσιγνωσίας Mundus Vindi και ένα γαστρονομικό σαλόνι. Στις αίθουσες αυτές θα φιλοξενηθούν ακόμα μια μεγάλη ζώνη αφιερωμένη στα οργανικά κρασιά, όπου θα φιλοξενούνται ενώσεις παραγωγών με προτάσεις βιωσιμότητας, ενώ ο χώρος που ήταν αφιερωμένος στα μη αλκοολούχα κρασιά και τους οίνους με χαμηλή περιεκτικότητα θα διπλασιαστεί. Τέλος στην αίθουσα 4 θα υπάρξει και μια ειδική έκθεση αφιερωμένη στον σχεδιασμό των φιαλών.

Η Ιταλία, μια από τις σημαντικότερες «παίκτριες» της παγκόσμιας βιομηχανίας κρασιού θα βρίσκεται στις αίθουσες 15 και 16, εκπροσωπούμενη από πλήθος μικρών, αλλά και κορυφαίων εταιρειών, εκπροσωπώντας και τις 20 οινοπαραγωγικές περιοχές της γειτονικής χώρας. Στο Forum θα βρίσκεται και το Ιταλικό Πρακτορείο Εμπορίου (ΙΤΑ/ICE), που θα ετοιμάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που θα εμπεριέχει εξειδικευμένες διαλέξεις και ευκαιρίες γευσιγνωσίας.

Στην αίθουσα 10 τοποθετήθηκε η Γαλλία, η οποία θα παρουσιάσει ένα lounge για σαμπάνιες, μια δοκιμή των κρασιών του οργανισμού Union des Grands Crus de Bordeaux και το Γαλλικό Forum από την Business France. Στον χώρο θα βρίσκονται κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως η Castel Freres, η  Abel Bichot, η Boisset και η Gerard Bertrand, αλλά και σημαντικοί οίκοι σαμπάνιας συμπεριλαμβανομένου των Nicolas Feuillatte, Champagne Pannier, Laurent Lequart, Champagne Lallier και Champagne Mailly.

Η ανερχόμενη δύναμη του κρασιού Ισπανία θα εκπροσωπηθεί από παραγωγούς όπως ο Miguel Torres (που αυτόν τον Σεπτέμβρη θα εκθέσει τα κρασιά του στο Costa Navarino), το οινοποιείο Codorniu, η εταιρεία Marques de Caceres, τον κρατικό οργανισμό ICEX και εκπροσώπους της περιοχής La Rioja.

Τέλος στην αίθουσα 12 θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι του «νέου κόσμου» του κρασιού, όπου θα εκθέσουν τα κρασιά τους οι ΗΠΑ, η Χιλή, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Κορέα και η Κίνα, ενώ στην αίθουσα 9 θα βρίσκονται 15 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Με πληροφορίες από the drinks business

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία