BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

To 2ο Αγροδιατροφικό συνέδριο και έκθεση AGROWN, 10-11 Οκτωβρίου, στο Αγρίνιο

Το 2ο Αγροδιατροφικό Συνέδριο και Έκθεση AGROWN, διοργανώνεται από την Πέμπτη 10 έως την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, στο Corali Luxury Resort στο Αγρίνιο.

1_134b9c61ec

11
0

To Συνέδριο AGROWN είναι μια πρωτοβουλία του ειδησεογραφικού οργανισμού ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σε συνεργασία με τον ειδησεογραφικό οργανισμό ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Αποτελεί ένα πανελλήνιο ετήσιο βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων του κλάδου, εστιάζοντας στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελληνική περιφέρεια σ΄ ένα περιβάλλον παγκόσμιων αλλαγών και ανακατατάξεων.

To 2ο AGROWN 2024 με θέμα «Αγροδιατροφικός Τομέας: Καλλιεργώντας ένα Συμβιωτικό Μέλλον» φιλοδοξεί να αναβαθμίσει και να διευρύνει τις θεματικές ενότητες των εργασιών του, με τη συμμετοχή ομιλητών που θα συμβάλλουν, ως βασικοί πρωταγωνιστές στον πρωτογενή τομέα, στην σφαιρική παρουσίαση του «ευφυούς» μέλλοντος της αγροδιατροφής, την επόμενη δεκαετία, στην ελληνική περιφέρεια.

Έμφαση θα δοθεί στην σύμπραξη της Επιστήμης των Πολιτικών και του Ανθρώπου, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των αγροδιατροφικών συστημάτων, της επάρκειας και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και στις δυνατότητες τόνωσης των τοπικών οικονομιών με αειφόρες πρακτικές.  Παράλληλα, με το διήμερο Συνέδριο θα λειτουργήσει έκθεση Αγροδιατροφικών και Γεωργικών Προϊόντων και Εταιρειών Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Πρωτογενή Τομέα.

Στις θεματικές ενότητες θα παρουσιαστούν  τα μείζονα προβλήματα του αγροτικού κόσμου όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω κλιματικής και επισιτιστικής κρίσης, η συρρίκνωση του εισοδήματος των αγροτών, η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, η έλλειψη κατάρτισης σε νέες τεχνολογίες,  αλλά και οι προτάσεις, τα εργαλεία και οι πρακτικές για να διασφαλιστεί το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, το στοίχημα της βιωσιμότητας και ο ρόλος της ΚΑΠ,  τα οικονομικά μοντέλα συνεργειών για τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες του Πρωτογενή Τομέα. Επιτακτική η στροφή στην Ανθρακοδεσμευτική Γεωργία μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η χρήση της ευφυούς τεχνολογίας στο χωράφι, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους, οι  προκλήσεις του αύριο για την Ελληνική Κτηνοτροφία, ο κρίσιμος για την περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κλάδος των Ιχθυοκαλλιεργειών και οι εξελίξεις της τεχνολογίας για τη προστασία της βιοποικιλότητας και την ασφάλεια των αλιευμάτων. Τέλος κλείνοντας τον κύκλο της αγροδιατροφής θα δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες της εφοδιαστικής αλυσίδας - logistics, για να έχει πρόσβαση ο καταναλωτής σε υγιεινά και βιώσιμα τρόφιμα, σύμφωνα με τις νέες διατροφικές τάσεις. To Agrown 2024 προσφέρει επίσης βήμα στους νέους αγρότες που επιχειρούν και διακρίνονται, υποστηρίζοντας την επιστροφή στο χωριό και στο πρωτογενή τομέα καθώς και εφαρμόσιμες προτάσεις για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, με αναφορά στον Αγροδιατροφικό Πολιτισμό, τον Πράσινο Τουρισμό και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Παράλληλα, με το διήμερο Συνέδριο θα λειτουργήσει  στον ίδιο χώρο Έκθεση Προϊόντων, Μηχανημάτων και Καινοτομίας/Ευφυών Εργαλείων στο Πρωτογενή Τομέα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία