BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Έρχεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το κελυφωτό φιστίκι στις 16-17 Νοεμβρίου

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το κελυφωτό φιστίκι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

international-pistachio-congress

93
0

Το Συνέδριο αυτό διοργανώνεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά με στόχο την έγκυρη, πλήρη, πολύπλευρη και υπεύθυνη ενημέρωση των καλλιεργητών του κελυφωτού φιστικιού όλης της Ελλάδας, η οποία κατά γενική ομολογία έλειπε από τον αγροτικό χώρο.

Τη διοργάνωσή θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους 5 εισηγητές-καθηγητές από την εγκυρότερη πηγή γνώσης πάνω σε θέματα καλλιέργειας του φιστικιού (πανεπιστήμιο DAVIS, Καλιφόρνιας), ο πρώην πρόεδρος για πολλά χρόνια της Αμερικάνικης Ένωσης Φιστικο-παραγωγών, καθώς και ένας εκπρόσωπος από την μεγαλύτερη επιχείρηση μεταποίησης και εμπορίας ξηρών καρπών στον κόσμο.

Οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Έλληνα καθηγητή του πανεπιστημίου DAVIS της Καλιφόρνιας, Θέμη Μιχαηλίδη, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του οποίου οργανώθηκε το Συνέδριο. Η ιδέα αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης όμως δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν δεν υπήρχαν δύο ακόμη άνθρωποι, οι οποίοι με την οικονομική συμμετοχή τους αγκάλιασαν το όραμα αυτό και το στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Είναι ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και η ΒΙΟ.ΓΕ. ΚΑΤ. και ο Χρήστος Σκούρας, και η εταιρεία του, τους οποίους και ευχαριστώ επίσης δημόσια που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή. 

Ευελπιστούμε ότι το εγχείρημά μας θα βρει την ανάλογη ανταπόκριση. Κάθε συμβολή φορέων του ιδιωτικού τομέα (συμπεριλαμβανομένων όλων των διεθνών και εθνικών αγροχημικών εταιρειών, εταιρειών μηχανημάτων, εφοδίων, φυτωριούχων, μεταποιητών & εμπόρων ξηρών καρπών) στην επιτυχία του Συνεδρίου ως χορηγών, είναι ευπρόσδεκτη και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Λέει ο Γιάννης Χονδρόπουλος (Παραγωγός – Γεωπόνος – Σύμβουλος, Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής)

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://www.istinternational pistachiocongress.gr/

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία