BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Στις 9-11 Νοεμβρίου η 7η έκθεση Dairy EXPO 2024

Δύο σημαντικές οργανοληπτικές αξιολογήσεις ελληνικών προϊόντων, εμβληματικών για τον κλάδο της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας, έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της φετινής 7ης DAIRY EXPO 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 9-11 Νοεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σπάτα Αττικής).

dairy-expo-2024

5
0

Τυρί και γιαούρτι θα έχουν την τιμητική τους και η πρόσκληση έχει ήδη αποσταλεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

5η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών

Στην 7η DAIRY EXPO θα διεξαχθεί ο 5ος διαγωνισμός ελληνικών τυριών. Οι Έλληνες παραγωγοί  έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με τα τυροκομικά προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή της Αξιολόγησης που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες.

Πρόκειται για διαδικασία στην οποία βαθμολογούνται τυροκομικά προϊόντα και αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, όπου η επωνυμία του παραγωγού δεν θα είναι γνωστή στους κριτές μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι να αναδείξει ‘νικητές’, αλλά να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η ελληνική τυροκομία. H oργανοληπτική αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή με επικεφαλής την Dean του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου.

  • Οι κατηγορίες στην οποία θα αξιολογηθούν οι συμμετέχοντες είναι:
  1. Λευκά τυριά άλμης (π.χ. φέτα, τελεμές, κατσικίσιο, σφέλα)
  2. Ημίσκληρα τυριά (π.χ. κασέρι, μετσοβόνε)
  3. Σκληρά τυριά (π.χ. κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, αρσενικό)
  4. Τυριά τυρογάλακτος (π.χ. ανθότυρο, μυζήθρα, μανούρι)
  5. Λοιπά τυριά (αλειφόμενα, κατίκι, ανεβατό, καπνιστή κ.ά.)

1η Αξιολόγηση Ελληνικού Γιαουρτιού

Στην 7η DAIRY EXPO θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά στα 12 χρόνια του θεσμού, Αξιολόγηση Ελληνικού Γιαουρτιού, αξιολόγηση δηλαδή ενός γαλακτοκομικού προϊόντος με το οποίο η Ελλάδα έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή.

Οι Έλληνες παραγωγοί και η Ελληνική Βιομηχανία έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με προϊόντα τους και να αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες. Πρόκειται για διαδικασία στην οποία βαθμολογούνται γιαούρτια σε δύο κατηγορίες  και αξιολογούνται από ομάδες επιστημόνων με ειδίκευση στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, όπου η επωνυμία του παραγωγού δεν θα είναι γνωστή στους κριτές μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι να αναδείξει τους “πρώτους” αλλά να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει η σύγχρονη ελληνική βιομηχανία γιαουρτιού. H oργανοληπτική αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή με επικεφαλής την Dean του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου.

  • Οι κατηγορίες στην οποία θα αξιολογηθούν οι συμμετέχοντες είναι:
  1. Παραδοσιακό γιαούρτι
  2. Στραγγιστό / Στραγγισμένο γιαούρτι

*(δεκτοί όλοι οι τύποι γάλακτος: πρόβειο, αγελαδινό, κατσικίσιο κ.λπ.).


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία