![po](https://agro.atcomcdn.com/images/940x610/files/po.jpg)
Η εκδήλωση δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη γεωργική εκδήλωση στη Γαλλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Κτηνοτρόφοι, τοπικοί αγρότες και περιφέρειες, γεωργικές επαγγελματικές ενώσεις, υπουργεία και ερευνητικά ιδρύματα συμβάλλουν στην παρουσίαση όλων των πτυχών του κλάδου. Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από τα φόρουμ που θα διεξαχθούν με τεχνοκράτες της Κομισιόν για τις εξελίξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τις πολιτικές για τα τρόφιμα με ταυτότητα ήτοι, ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ, την κυκλική οικονομία αλλά και τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την προστασία του ευρωπαίου αγρότη στην αλυσίδα αξίας.
Η ΕΕ θα συμμετάσχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο «EU- SIA» που θα έχει επίκεντρο:
- Τις σημερινές γεωργικές πρακτικές: η Κοινή Αγροτική Πολιτική-ΚΑΠ αποτελεί τη δέσμευση της ΕΕ να διασφαλίσει ασφαλή και οικονομικά προσιτά τρόφιμα, περιβαλλοντική φροντίδα ανανέωση γενεών, υποστηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών.
- Την τεχνολογία αιχμής που υποστηρίζει τη σύγχρονη γεωργία: η ΕΕ έχει καταφέρει να ενισχύσει τη γεωργική βιομηχανία, από δορυφορικές εικόνες έως φωτογραφίες με γεωργική ετικέτα και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την βελτίωση της λήψης αποφάσεων και την προώθηση βιώσιμων γεωργικών πρακτικών.
- Συνομιλίες «Pause- café» με εκπροσώπους της ΕΕ για ενημέρωση σχετικά με την στήριξη της ΕΕ στην γεωργία, πίνοντας τον καφέ θα προσφέρεται και ένα ωραίο φλιτζάνι ως αναμνηστικό.
- Τη γεωργία από το διάστημα με την παρατήρηση της γης από το δορυφόρο Copernicus.
- Ενημέρωση σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική ποιότητας, η οποία προστατεύει τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων αγροδιατροφής της ΕΕ.
- Ενημέρωση πως η ΕΕ προωθεί την ανταγωνιστικότητα, το δίκαιο εισόδημα για τους αγρότες και την βιώσιμη γεωργία για την Ευρώπη
Στο περίπτερο της EU-SIA οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα μέσα από διαδραστικές ενέργειες να ανακαλύψουν πως λειτουργεί η κομποστοποίηση (TBC) για υγιή εδάφη βλέποντας τη γεωργία υπό νέο πρίσμα πρίσμα. Εργαστήρια για την μηδενική σπατάλη τροφίμων, το κυκλικό μαγείρεμα και την ανακύκλωση τροφίμων, και ζωντανές εκπομπές μαγειρικής από της σεφ Nastasia Lyard χρησιμοποιώντας εκπληκτικά συστατικά και προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες με προϊόντα ποιότητας της ΕΕ, περιλαμβάνονται στο «μενού» της έκθεσης.