
Στο πλαίσιο ανάδειξης της ταυτότητας των ποιοτικών προϊόντων της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Πιστοποίηση Γεωγραφικής Προέλευσης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων (Π.Ο.Π/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ), διαδικασία, οφέλη, υποχρεώσεις και προοπτικές» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Καλλισθένους 27 & Θεοφράστου στη Λάρισα.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Σέρκος A. Χαρουτουνιάν, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του FAO (Food Agricultural Organization) και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Η Περιφέρεια έχοντας ως βασικό στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των θεσσαλικών προϊόντων συνεχίζει την διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα. Αναδεικνύει την σπουδαιότητα των πιστοποιήσεων και αναλύει τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις όσων επιθυμούν να παράξουν ποιοτικά προϊόντα με γεωγραφική ένδειξη.
Πρόσφατα η περιφέρεια κατέθεσε 12 φακέλους για πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ενώ πρόθεση της είναι να συνεχίσει σε όλα τα επίπεδα την προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα, ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα των παραγωγών.
Πληροφορίες από: thessaly.gov.gr