
Το TrophyΤροφή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά από το 2019, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η πρωτοβουλία επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistics με προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.
To Meet-Up θα ξεκινήσει με ομιλίες από τον κ. Δημήτριο Τριανταφύλλου, Καθηγητή ΔΙΠΑΕ και την κ. Μαρία Τσακίρη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ΕΒΕΘ. Θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο παρουσιάσεις, από τον κ. Δημήτριο Παλαντζιάν, Τμήμα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Καινοτομίας ΔΙΠΑΕ και τον κ. Ηλία Γεωργακούδη, Επιστημονικό Συνεργάτη ΔΙΠΑΕ.
Θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης με θέμα: «Καινοτομία στην τυποποίηση και συσκευασία τροφίμων». Σε αυτό θα συμμετάσχουν ο κ. Δημήτριος Φωλίνας, Καθηγητής ΔΙΠΑΕ και ο κ. Ιωάννης Κωσταβέλης, Επ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου, Καθηγητής ΔΙΠΑΕ.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί fireside chat με τη συμμετοχή της κ. Αναστασίας Μπόμπα, Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και του κ. Σταύρου Παπαδόπουλου, Entrepreneurship & Innovation Senior Manager, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα παρουσίαση από τον κ. Ναούμ Τσολάκη, Αν. Καθηγητή ΔΙΠΑΕ.
Το επόμενο πάνελ συζήτησης θα έχει το θέμα: «Αντίστροφες εφοδιαστικές αλυσίδες αξιοποίησης υποπροϊόντων τροφίμων» όπου θα συμμετάσχουν ο κ. Ευάγγελος Λιούτας, Επ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ, ο κ. Παναγιώτης Kαραγιαννακίδης, Επ. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ και ο κ. Αντώνης Αμανιός, CEO Joice Foods. Το πάνελ θα συντονίσει ο κ. Ναούμ Τσολάκης, Αν. Καθηγητής ΔΙΠΑΕ.
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ένα εργαστήριο παραγωγής ιδεών, όπου οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να επεξεργαστούν καινοτόμες προτάσεις. Στο τέλος της ημέρας, θα αναδειχθεί η καλύτερη ιδέα και η νικήτρια ομάδα.
Το 3ο TrophyΤροφή Meet-Up υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Κατερίνη) – ΔΙΠΑΕ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης για επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και στην καινοτομία του αγροδιατροφικού τομέα.
Για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.