
Θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στα 39 χρόνια της διοργάνωσης το ελληνικό κρασί υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) στην κατηγορία Wines of Greece.
Στην τελευταία διοργάνωση προβλήθηκαν περισσότερα από 14.000 κρασιά από 40 διαφορετικές χώρες και την επισκέφθηκαν παραπάνω από 17.500 οινόφιλοι.
Ο κλάδος του κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία παράγει έσοδα 17.3 δις λίρες με το 22,6% των πωληθέντων κρασιών να κινούνται στην τιμή 15-23 λίρες ανά φιάλη. Σε 2.5 δις λίρες αποτιμάται η αξία των κρασιών που εισήγαγε το Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της ΕΕ το 2017, κυρίως από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία.
Η βρετανική αγορά βρίσκεται στο νούμερο δύο των εισαγωγών κρασιού στον κόσμο (τόσο σε ποσότητες όσο και σε αξία) ενώ οι εξαγωγές κρασιού από την το ΗΒ διοχετεύονται κυρίως σε Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής εδώ
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής: 19 Νοεμβρίου 2018.
Γραφείο Θεσσαλονίκης: τηλ: 2312 315 310 / email: events@reco-exports.gr
Για τη Διεθνή Έκθεση Οίνου στο Λονδίνο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση
www.londonwinefair.com