
Με προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας και όχι μόνο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για πέντε ημέρες να έρθουν σε επαφή με τοπικές, παραδοσιακές γεύσεις.
Ελιές, λάδι, παράγωγα όσπρια, ρύζι, μέλι, παράγωγα ζυμαρικά, σάλτσες, παραδοσιακές σαλάτες, τυποποιημένο κρέας, ψάρι, κρασί, μπύρα, παράγωγα βότανα, φυσικά καλλυντικά, λικέρ, οινοπνευματώδη, αποξηραμένα φρούτα, αναψυκτικά, χυμοί, νερό, αφεψήματα, αυγά, γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί, γλυκά, μανιτάρια, παραδοσιακά σκεύη, τυρί, αλλαντικά, street food παραδοσιακού φαγητού, όσπρια, αρτοσκευάσματα, εκδόσεις μαγειρικής θα φιλοξενηθούν στο φεστιβάλ.
Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν τη διοργάνωση.
Την πρώτη μέρα θα συμμετέχουν οι: Ανδρέας Παππάς - Νίκος Φάρφας - Θεόφιλος Ζώτος, τη δεύτερη οι: Άρης Καμπανός - Κίμωνας Πολάτος - Νίκος Αντωνάκης, την τρίτη: το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, την τέταρτη οι: Φώτης Τσορανίδης - Μαρία Δεικτά - Γιώργος Νυδριώτης και την τελευταία μέρα οι: Νεφέλη Ευδοκία - Χάρης Καρίμαλης - Δημήτρης Αραβαντινός.
Μέσα από καθημερινά events γευσιγνωσίας, σεμινάρια, διαλέξεις και έναν τόνο εορταστικής ατμόσφαιρας σε μια ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας, το φεστιβάλ δεν θα περιορίζεται σε μια απλή εκθεσιακή παράθεση προϊόντων.
Προβλέπεται πώληση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, μικρών παραγωγών, σε προσιτές τιμές ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.