
Μίνι «ράλι» πραγµατοποιεί τις τελευταίες δύο - τρεις εβδοµάδες η τιµή παραγωγού στο µπρόκολο, έχοντας φτάσει, ήδη, στο 1 ευρώ το κιλό, µε την τάση µάλιστα να δείχνει περαιτέρω άνοδο, καθώς η προσφορά δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.
«Την πρώτη εβδοµάδα του Μαρτίου η τιµή ήταν στα 50 λεπτά το κιλό και το προϊόν δεν έφευγε εύκολα, τη δεύτερη ανέβηκε στα 60 λεπτά το κιλό, την περασµένη Πέµπτη πήγε στα 80 λεπτά και πλέον έχει φτάσει στο 1 ευρώ το κιλό», ανέφερε στην Agrenda ο Μάρκος Σαπουντζόγλου, που παράγει, µεταποιεί και εµπορεύεται στην Πέλλα, 900 στρέµµατα µπρόκολο.
Διαβάστε επίσης: Άφαντοι οι εργάτες γης στην Ευρώπη, ανατρέπονται οι ισορροπίες της αγοράς στα αγροτικά προϊόντα
Όπως εξηγεί, οι παρατεταµένες βροχές τον Οκτώβριο δεν επέτρεψαν τη µεταφύτευση µε συνέπεια αυτή την εποχή -και έως το Μάιο- να µην υπάρχει διαθέσιµο προϊόν, καθώς λόγω του κορωναϊού είναι δύσκολες κι οι εισαγωγές. Η ζήτηση προέρχεται κυρίως από σούπερ µάρκετ και είναι τόσο υψηλή, που αντισταθµίζει τη µείωση που παρατηρείται στο HORECA, λόγω µη λειτουργίας των εστιατορίων.