«Σε ποσοστό περί το 80% - 90% έχει ήδη συµβολαιοποιηθεί το τονάζ που θα χρειαστούµε για τη νέα χρονιά», τόνισε στην Agrenda ο διευθυντής της ζώνης γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ, Γιάννης Καϊµακάµης και συµπλήρωσε πως φέτος η γαλακτοβιοµηχανία επέκτεινε το δίκτυο της στη Χαλκιδική και το ∆ήµο Λαγκαδά, πέραν των νοµών Πιερίας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Φλώρινας, όπου ήδη δραστηριοποιείται για χρόνια στο αιγοπρόβειο.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι τιµές που συµφωνούνται φέτος είναι σηµαντικά υψηλότερες από τις περσινές, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει πόσο (σ. σ. πηγές της Agrenda αναφέρουν ότι η αύξηση είναι περίπου 10% σε πρόβειο και γίδινο), µε το επιχείρηµα ότι ακόµη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγµατεύσεις µε όλους τους κτηνοτρόφους.
Το αναπτυξιακό πλάνο της ΜΕΒΓΑΛ έρχεται να… κουµπώσει µε την πρόθεσή της να καλύψει τις αυξανόµενες ανάγκες σε α’ ύλη που «γεννούν» δύο νέες -και πολλά υποσχόµενες- εµπορικές συµφωνίες, τις οποίες ενεργοποίησε, εσχάτως, στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ και έχουν στην αιχµή τους τη φέτα. Η διευθύνουσα και αντιπρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, αποκάλυψε πως η πρώτη υπογράφηκε µε την εταιρεία The Provedore Group και ξαναβάζει, µετά από χρόνια απουσίας, στην αγορά της Αυστραλίας σε πρώτη φάση τη φέτα και κάποια άλλα τυριά, ενώ το δεύτερο deal έγινε µε την αµερικανική αλυσίδα σούπερ µάρκετ Cosco, για την οποία θα παράγεται, ως ιδιωτική ετικέτα, βιολογική φέτα.