BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Με πλεονεκτική θέση στις αγορές τα εγχώρια Στάρκινκ Ντελίσιους

Με καλές προοπτικές τιμής αλλά και πλεονεκτική θέση στις διεθνείς αγορές διαπραγματεύεται το ελληνικό μήλο, στα μισά της εμπορικής σεζόν 2019/2020 και σε μια χρονιά με σημαντική μείωση της παραγωγής σε όλα τα παραγωγικά κέντρα της χώρας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

applesmanyapples

1
0

«Οι ζημιές ήταν αρκετές και εμείς σαν Ζαγορά είμαι 30% κάτω σε σχέση με πέρυσι σε επίπεδο παραγωγής, σε ό,τι αφορά στα καλά και εμπορεύσιμα μήλα» εξηγεί στην Agrenda o Διονύσιος Βαλασσάς, Γενικός Διευθυντής του ΑΣ Ζαγοράς Πηλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «αέρας» που έχουν φέτος τα κόκκινα Στάρκινκ Ντελίσιους που καλλιεργούν οι συνεταιριστές είναι μάλλον συγκυριακός και οφείλεται στην σημαντική μείωση της παραγωγής της Πολωνίας, χωρίς να έχει αυξηθεί ουσιαστικά η κατανάλωση ή άλλοι θεμελιώδεις παράγοντες.


Η τιμή χονδρικής είναι στα 1,35 ευρώ ανά κιλό, με την εκκαθάριση του συνεταιρισμού να γίνεται στις 30/6 με τον διευθυντή του Συνεταιρισμού να εκτιμά πως ο παραγωγός θα πληρωθεί περί τα 70 με 75 σεντς ανά κιλό για τις πρώτες ποιότητες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία