Επίσης θα παραβρεθούν οι οινολόγοι και οινοποιοί Γιάννης Παρασκευόπουλος από τη Γαία Οινοποιητική και Βασίλης Τσακτσαρλής από το Κτήμα Βιβλία Χώρα και ο επίκουρος καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI '96, με θέμα «Όλα για το Αγιωργίτικο», θα εξεταστούν ιδιαιτερότητες καλλιεργητικές τεχνικές και μεθόδους οινοποίησης, κλασική ζώνη Ονομασίας Προέλευσης και προνομιούχα αμπελοτόπια, περιοχές με Γεωγραφική Ένδειξη & νέες γεύσεις. Και, βεβαίως, θα δοκιμάσουμε 11 ετικέτες αντιπροσωπευτικά κρασιά του εκλεκτού σταφυλιού
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
Λίγα λόγια για το Αγιωργίτικο Αμπελουργοί και οινοποιοί, εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου. Όπου πολυδυναμικό, το σταφύλι που κάτω από διαφορετικές συνθήκες (κλιματολογικές, καλλιεργητικές, τεχνολογικές) μπορεί να μας χαρίσει κρασιά με, σαφέστατα, διαφορετικό χαρακτήρα και τύπο, διατηρώντας, ωστόσο, ταυτόχρονα υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε καθέναν από τους τύπους αυτούς
Οι οινόφιλοι, από την άλλη, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά των κρασιών του. Το έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Το μπουκέτο που ξεχειλίζει φρούτο: ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και γλυκά μπαχαρικά. Και στο στόμα; Εδώ είναι το μυστικό της γοητείας τους. Πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική! Σαν να χαϊδεύεις βελούδινο κορμί. Κρασιά που μπορούν να προσελκύσουν τους παγκόσμιους λάτρεις του Νέου Κόσμου.
Το Αγιωργίτικο με μια ματιάΈκταση αμπελώνων: Ελλάδα: 3.634 ha (5,45%), Νεμέα: 3.000 h
Π.Ο.Π.: Νεμέ
Συνώνυμα: Μαύρο Νεμέας, Μαυρούδι Νεμέα
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr
Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI '96, με θέμα «Όλα για το Αγιωργίτικο», θα εξεταστούν ιδιαιτερότητες καλλιεργητικές τεχνικές και μεθόδους οινοποίησης, κλασική ζώνη Ονομασίας Προέλευσης και προνομιούχα αμπελοτόπια, περιοχές με Γεωγραφική Ένδειξη & νέες γεύσεις. Και, βεβαίως, θα δοκιμάσουμε 11 ετικέτες αντιπροσωπευτικά κρασιά του εκλεκτού σταφυλιού
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
Λίγα λόγια για το Αγιωργίτικο Αμπελουργοί και οινοποιοί, εκθειάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον πολυδυναμικό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου. Όπου πολυδυναμικό, το σταφύλι που κάτω από διαφορετικές συνθήκες (κλιματολογικές, καλλιεργητικές, τεχνολογικές) μπορεί να μας χαρίσει κρασιά με, σαφέστατα, διαφορετικό χαρακτήρα και τύπο, διατηρώντας, ωστόσο, ταυτόχρονα υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε καθέναν από τους τύπους αυτούς
Οι οινόφιλοι, από την άλλη, του δίνουν αβίαστα ψήφο εμπιστοσύνης εστιάζοντας στα χαρακτηριστικά των κρασιών του. Το έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Το μπουκέτο που ξεχειλίζει φρούτο: ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και γλυκά μπαχαρικά. Και στο στόμα; Εδώ είναι το μυστικό της γοητείας τους. Πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική! Σαν να χαϊδεύεις βελούδινο κορμί. Κρασιά που μπορούν να προσελκύσουν τους παγκόσμιους λάτρεις του Νέου Κόσμου.
Το Αγιωργίτικο με μια ματιάΈκταση αμπελώνων: Ελλάδα: 3.634 ha (5,45%), Νεμέα: 3.000 h
Π.Ο.Π.: Νεμέ
Συνώνυμα: Μαύρο Νεμέας, Μαυρούδι Νεμέα
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr