
Να σηµειωθεί ότι οι Μεσσήνιοι ελαιοπαραγωγοί, έθεσαν στον αρµόδιο υπουργό το θέµα της φετινής µειωµένης και υποβαθµισµένης λόγω δάκου παραγωγής, των τιµών και του ΠΟΠ Καλαµάτας. Με τον κ. Αραχωβίτη ως προς το πρώτο σκέλος να υπεραµύνεται του προγράµµατος δακοκτονίας, λέγοντας ότι έγινε ότι ήταν επιστηµονικά δυνατό για να αναχαιτιστεί η ασθένεια, προσπερνώντας τα ζητήµατα που αφορούν στις µειωµένες τιµές παραγωγού.
Εγγραφή της Ελιάς Καλαµάτας στον Εθνικό Κατάλογο
Στη σύσκεψη, εκτός του ΠΟΠ Καλαµάτας, συζητήθηκε και το θέµα της ανάκλησης της απόφασης του υπουργείου (που έχει πάρει ΦΕΚ από τον περασµένο Φλεβάρη) µε την οποία πραγµατοποιήθηκε εγγραφή της Ελιάς Καλαµάτας στον Εθνικό Κατάλογο ως συνώνυµο ποικιλίας ελιάς. Οι συµµετέχοντες τόνισαν ότι η απόφαση αυτή «αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή» και ζητούν επίσηµα την ανάκληση της. «Αν και ο υπουργός δεν ήταν παρόν στη συζήτηση, µας είπε πριν αποχωρήσει να συµφωνήσουµε εµείς και το υπουργείο θα στηρίξει τη θέση µας», είπε στην Agrenda ο πρόεδρος της Οµάδας Παραγωγών Νηλέας Γιώργος Κόκκινος.
Να σηµειωθεί ότι στη σύσκεψη συµµετείχαν οι Γιάννης Ζωντανός από τον Αγροτικό Συνεταιρισµό «Ένωση», ο Σταύρος Αδαµόπουλος από τον συνεταιρισµό Στέρνας, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από τον συνεταιρισµός Καλαµάτας και ο Γιώργος Κόκκινος µε έναν ακόµα συνεργάτη του από την Οµάδα Παραγωγών Νηλέας.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός «EL»