BACK TO
TOP
Ιχθυοκαλλιέργειες

Από την Ελλάδα προέρχεται το 53% της ευρωπαϊκής παραγωγής σε τσιπούρα και λαβράκι

«Πρεσβευτή» της ανάπτυξης που προβάλλει τη μοναδικότητα των ελληνικών χαρακτηριστικών και της γαστρονομίας της χώρας μας, χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια –Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια».

3_66

24
0

Ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για τις προοπτικές και τις τάσεις του κλάδου, επισημαίνοντας τα επιτυχημένα, εξωστρεφή και ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Αναφέρθηκε στην περαιτέρω διεύρυνση της πιστοποίησης, στον επιτυχημένο επιχειρηματικό προσανατολισμό της τονίζοντας κυρίως τη δυναμική του κλάδου της Ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω της αυξανόμενης παραγωγής και των νέων επενδύσεων. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της ανθεκτικής, βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη μεταποίηση και το σεβασμό στον καταναλωτή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη συνεχούς ευθυγράμμισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και δρώμενα και παρακολούθησης των διεθνών πρακτικών, όσον αφορά την ευζωϊα και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αξιοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΕ για την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και τη θάλασσα.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Γεωργαντάς, είναι πολύ σημαντική η σύνδεση των προϊόντων και της προβολής τους, με τα μοναδικά ελληνικά χρώματα, τη θάλασσα και τον τουρισμό, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον κλάδο και ο κύριος παραγωγός για την τσιπούρα και το λαβράκι, καλύπτοντας το 53% της αξίας των παραγόμενων προϊόντων της Ε.Ε.

Η σχετική ανακοίνωση του υποουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία