BACK TO
TOP
Καλαμπόκι

Παραδόσεις καλαμποκιού με 21 λεπτά στα Φάρσαλα και 20 λεπτά/κιλό ανοιχτά στο Βόλο

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι ξεκινά να παραλαμβάνει καλαμπόκι νέας σοδειάς στις εγκαταστάσεις του στο Μικρό Ευύδριο, με τιμή 21 λεπτά το κιλό για αυτή την εβδομάδα.

Kalampoki-xeri_2

582
0

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνεταιρισμού, η τιμή παραγωγού θα επικαιροποιείται κάθε βδομάδα με σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγες ημέρες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) Βόλου ανακοίνωσε ότι ξεκινά συγκέντρωση καλαμποκιού, εσοδείας 2024, στο σιλό του Αγίου Δημητρίου, με χορήγηση προκαταβολής ύψους 20 λεπτά το κιλό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 983 της Agrenda

Τα 21 λεπτά το κιλό του Ενιπέα πρόκειται για την υψηλότερη τιμή τη δεδομένη περίοδο, καθώς οι μηχανές έχουν ξεκινήσει από το περασμένο σαββατοκύριακο να μπαίνουν στα χωράφια και να μαζεύουν φρέσκο σπυρί από "κλασικές" ποικιλίες.

Η πρώτη εικόνα δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τις αποδόσεις, με σημαντικές αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή. Φαίνεται πως χωράφια στα οποία σπάρθηκαν υψηλοαποδοτικά υβρίδια και υπήρχε επάρκεια νερού, πέρυσι έπιασαν 1.700 με 1.800 κιλά και φέτος με δυσκολία θα ξεπεράσουν τα 1.000-1.100 κιλά το στρέμμα.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αγορά καλαμποκιού σταθεροποιείται για αρχή σε επίπεδα άνω των 20 λεπτών, απόρροια της αισιόδοξης έκθεσης USDA για την κατανάλωση.με εξαίρεση τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που οι τιμές παίζουν στα 19 λεπτά.

Η σχετική ανακοίνωση του ΑΣ Ενιπέα έχει ως εξής:

"Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων "Ο ΕΝΙΠΕΑΣ" ανακοινώνει ότι παραλαμβάνει καλαμπόκι με τιμή 0.21€/kgr.

(Η τιμή θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα με ανακοίνωση του συνεταιρισμού)

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το γεωτεχνικό τμήμα του συνεταιρισμού στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων και στο τηλέφωνο 24910-71098 -697 851 0986 .(Υπεύθυνη παραλαβής κ. Καρατοσιδου Χαρούλα)".

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία