Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, µετά τον διαγωνισµό της Τυνησίας, είδαµε ξανά κάποια κινητικότητα στην εξαγωγή.
Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, µετά τον διαγωνισµό της Τυνησίας, είδαµε ξανά κάποια κινητικότητα στην εξαγωγή.
Πλαγιοανοδικές τάσεις εντοπίζονται ξανά στην αγορά σκληρού σίτου, με τα στοιχήματα για απόλ...
Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου είχε σταµατήσει µέχρι πρότινος η κουβέντα για εξαγωγές στ...
Διευκολύνει την παραμονή στα σημερινά επίπεδα (25-27 λεπτά) η εξέλιξη του επαναληπτικού δια...
Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου σταµάτησαν οι διαπραγµατεύσεις για εξαγωγή στα επίπεδα των 300 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας και οι Ιταλοί αγοραστές φαίνεται να...
Τελικώς ήρθε η ώρα που τα 26 λεπτά ως επιλογή φιξαρίσματος θα γίνουν για κάποιο διάστημα ο κανόνας στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, με τα καλοκαιρινά αποθέματα...
Θα φορεθoύν αρκετά τα 300 ευρώ FOB το αµέσως επόµενο διάστηµα, µε το εγχώριο εµπόριο να εκµεταλλεύεται τη διεθνή συγκυρία για να στείλει µερικές καραβιές στα ιτ...
Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου σηµειώθηκαν κάποιες πωλήσεις γύρω από τα 300 ευρώ ο τόνος Fob για εξαγωγή στην Ιταλία.
Αναφορικά µε τις εξαγωγές σκληρού σίτου τα τελευταία καράβια έγιναν στα επίπεδα των 300 ευρώ ο τόνος fob λιµάνι µας, ενώ διαπιστώνεται δυσκολία στην περαιτέρω άνοδο.
Mία µόλις µέρα µετά την µερική άρση του εµπάργκο εισαγωγών 15 Οκτωβρίου στη Τουρκία, οι τιµές εξαγωγής σκληρού σίτου FOB γνώρισαν µικροδιόρθωση και σταθεροποίηση γύρω στα 300 ευρώ ο τόνος σε όλη τη Μεσόγειο.
Συνεχίζει την ήπια ανοδική του πορεία το σκληρό σιτάρι σε διεθνές επίπεδο, µε τον Καναδά να υποβαθµίζει επίσηµα τις εκτιµήσεις παραγωγής στους 5,7 εκατ. τόνους, την Τουρκία να εξάγει από αρχές της εβδοµάδας στα 305 ευρώ ο τόνος και την Φότζια να πιάνει ξανά τα 325 ευρώ ο τόνος.
Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, τελικά η εξαγωγή έπιασε τα πολυπόθητα 300 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση των τελευταίων εβδοµάδων.
Αναλυτική ανακοίνωση για τις τιμές σιτηρών καθώς και τιμές σποροπαραγωγής σιτηρών μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, εξέδωσε η Ένωση Ορεστιάδας.
Με πρωταγωνιστή, για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά, τις µακρύσπερµες ποικιλίες και τις άλλοτε περιζήτητες µεσόσπερµες να έπονται ως προς το ενδιαφέρον της αγοράς, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η εµπορική σεζόν 2024-2025 για το ελληνικό ρύζι, που περιµένει το σήµα από την Ιταλία για να αρχίσει να διαµορφώνει εικόνα και στο επίπεδο των τιµών, µε την ελπίδα πως αυτές θα κινούνται τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί θα ήθελαν τουλάχιστον ένα ξεκίνηµα της εµπορικής σεζόν µε αφετηρία τις περσινές τιµές, όταν τα µακρύσπερµα έκλεισαν µε 54 λεπτά, οι Καρολίνες µε 65 λεπτά και τα µεσόσπερµα µε 43 λεπτά.
Λίγο από δω λίγο από κει, το τελευταίο δίµηνο η αγορά σκληρού σίτου στη Μεσόγειο έχει κερδίσει σχεδόν 20 ευρώ ο τόνος, νούµερο που ακόµα δεν έχει µετακυλήσει όπως ίσως θα έπρεπε στον παραγωγό, ο οποίος συνεχίζει να φιξάρει µε 23 και 24 λεπτά το κιλό ανά περιοχή ακόµα και για την πρώτη ποιότητα.
Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου η εξαγωγή έπιασε τα επίπεδα των 290 ευρώ ο τόνος για καλές ποιότητες και σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις προς την Ιταλία.
Χαμηλότερες των προσδοκιών αποδείχθηκαν οι σφραγισμένες προσφορές που είχε στα χέρια της το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ορεστιάδας για τους 35.000 τόνους άριστο σκληρό σιτάρι που αναπαύονταν στα σιλό της. Τελικώς, οι ιθύνοντες αποφάσισαν μετά από αρκετή σκέψη να αποδεχτούν την προσφορά της «Μύλοι Σόγιας Α.Ε.» στο επίπεδο των 278 ευρώ ο τόνος, ή αλλιώς στα 26 λεπτά καθαρά στη τσέπη του παραγωγού.
Τις καλύτερές της μέρες δείχνει να περνάει η ρυζοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, η διαχείριση και οι αποδόσεις της οποίας την κάνουν να φιγουράρει στην κορυφή των εκτατικών καλλιεργειών, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους 4.500 περίπου αγρότες που την υποστηρίζουν να επενδύουν με αποφασιστικότητα στο προϊόν που λέγεται ρύζι.
Προς πώληση 35.000 τόνους (+/-10%) σιτάρι σκληρό και 2.500 τόνους (+/-10%) σιτάρι μαλακό εσοδείας 2024, έβγαλε ξανά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος διαγωνισμός για τα κορυφαία στάρια της Ένωσης έγινε 17 Ιουλίου, όταν και κατέστη άγονος, αφού η τελική προσφορά για 265 ευρώ ο τόνος δεν ικανοποίησε την διοίκηση του συνεταιρισμού.
Στην ελληνική γορά σκληρού σίτου η πρόσφατη αγορά της Τυνησίας ταρακούνησε ελαφρώς την τοπικά αγορά, µε τις τιµές εξαγωγής να κυµαίνονται λίγο πάνω από τα 285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας.
Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 9 ολόκληρες εβδομάδες πριν αρχίσει να αποτυπώνεται δειλά δειλά στο χαρτί αυτό που η αγορά έβλεπε από αρχές Αυγούστου, δηλαδή πως στα μέσα της σεζόν έρχεται ένα καλύτερο (και βιώσιμο) επίπεδο τιμών στο σκληρό σιτάρι.
Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου η εξαγωγή φαίνεται να έχει δυναµική για κάτι έστω λίγο καλύτερο σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα.
Η Τυνησία αγόρασε 19 Σεπτεμβρίου μέσω διαγωνισμού 100.000 τόνους στα 345 δολάρια ανά τόνο παραδοτέα σε λιμάνι τους, δηλαδή ονομαστικά περίπου 20 δολάρια υψηλότερα από την προηγούμενη αγορά της στα τέλη Ιουλίου.
Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου η εξαγωγή κυµαίνεται σε επίεπδα µεταξύ των 275 και 280 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας ανάλογα της ποιότητας και οι δουλειές που κλείνονται είναι ελάχιστες.
Ένα δολάριο ανά µέρα, τη κατήφεια κάνει πέρα. Με αυτούς τους όρους προσεγγίζουν από αρχές Σεπτεµβρίου οι γείτονες Τούρκοι την εξαγωγική δραστηριότητα στο σκληρό σιτάρι, ξεκινώντας µετά το άνοιγµα της Ιταλικής αγοράς από τις διακοπές του Αυγούστου, µια πιο σκληρή στάση, ευνοούµενοι φυσικά από τις χαµηλές πτήσεις του δολαρίου έναντι του ευρώ.