Από πλευράς εξαγωγής από εκεί που είχαμε τη φετινή υψηλότερη τιμή στα 500 ευρώ ο τόνος FOB, πλέον το αγοραστικό ενδιαφέρον κυμαίνεται 50 ευρώ χαμηλότερα, στα 450 ευρώ ο τόνος FOB.
Στα σκληρά σιτάρια, οι τιμές στην Φότζια παρέμειναν αμετάβλητες για δεύτερη εβδομάδα. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 485-490 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 475-480 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία η διόρθωση συνεχίστηκε με τις τιμές να φτάνουν τα 400 ευρώ ο τόνος FOB γαλλικό λιμάνι. Παράλληλα και στον Καναδά καταγράφηκαν μεγάλες απώλειες της τάξης των -117 δολαρίων ο τόνος μέσα σε μία εβδομάδα. Η τάση είναι εμφανώς πτωτική μετά την υπερβολική άνοδο, εντούτοις λογικά οι τιμές σκληρού θα συντηρηθούν σε τιμές άνω του μέσου όρου των τελευταίων ετών, καθώς η προσφορά από τον Καναδά θα είναι μειωμένη και οι Ευρωπαίοι και Βορειο-αφρικανοί αγοραστές θα χρειαστούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, εν τω μεταξύ, ήρθε μετά από αρκετό καιρό μια ανοδική αντίδραση στα μαλακά σιτάρια, όπως και στα υπόλοιπα δημητριακά. Ο βασικός λόγος είναι η τελευταία έκθεση παραγωγής δημητριακών στον Καναδά, στην οποία και φαίνεται πόσο πολύ μειώθηκαν οι παραγωγές λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Στη Γαλλία επίσης είχαμε ανοδική αντίδραση λόγω των νέων του Καναδά, αλλά και λόγω της εκτίμησης μείωσης των τελικών για τη φετινή σεζόν. Οι τιμές κυμαίνονται στα 245 ευρώ ο τόνος.