BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Λίγο χαμηλότερα σε τιμή η αγορά της Τυνησίας

Αρχίζει να διαµορφώνεται η αγορά στην εξαγωγή σκληρού σίτου από τη χώρα µας λίγο πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα µέτριας ποιότητας σιτάρια.

papadogianis_M_3_5__6__2_2__1_

Γιάννης Παπαδογιάννης

1
0
Αρχίζει να διαµορφώνεται η αγορά στην εξαγωγή σκληρού σίτου από τη χώρα µας λίγο πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα µέτριας ποιότητας σιτάρια. ∆εν είναι ότι σηµειώνονται πολλές δουλειές, δεδοµένου ότι οι πωλητές είναι διστακτικοί λόγω χαµηλών αποθεµάτων, αλλά φαίνεται πως οι τιµές πήραν λίγα ευρώ παραπάνω. Αναφορικά µε τις εκτάσεις φαίνεται πως η αύξηση ανά περιοχή κυµαίνεται µεταξύ 5-10%. Οι τιµές δείχνουν υποσχόµενες για τους επόµενους µήνες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει για πόσο θα µπορέσουν να κρατηθούν τόσο ψηλά, δεδοµένου ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για δεύτερη χρονιά ο Καναδάς να βιώσει τέτοια καταστροφή στην παραγωγή του

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στην πρώτη λίστα της Φότζια για το νέο έτος ενισχύθηκαν κατά 10 ευρώ ο τόνος ανά κατηγορία. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 548-553 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου είναι στα 538-543 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, κατόπιν της διόρθωσης, οι τιµές έχουν βρει ισορροπία στα 450 ευρώ ο τόνος. Η Τυνησία τελικά αγόρασε 75.000 τόνους σκληρού σε τιµές µεταξύ 693-703 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους, δηλαδή χαµηλότερα από τα 720 δολάρια ο τόνος που είχε πληρώσει η Αλγερία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία