Η αγορά φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα µέχρι να προκύψουν νέες ειδήσεις στα διεθνή δρώµενα. Με δεδοµένο πλέον ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να καλύψει και άλλες ανάγκες εισαγωγικών χωρών και τα νούµερα του Καναδά να έχουν αφοµοιωθεί από την αγορά δεν φαίνεται για την ώρα να υπάρχουν περιθώρια για σηµαντικές αλλαγές.
Στα σκληρά σιτάρια, η νέα λίστα τιµών στη Φότζια έµεινε αµετάβλητη για τέταρτη εβδοµάδα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 395-400 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 385-390 ευρώ ο τόνος. Η έκπληξη της χρονιάς φυσικά είναι η Τουρκία, της οποίας η παραγωγή έχει καλύψει πάρα πολλές ζητήσεις σε διαφορετικές χώρες. Για την ώρα οι εξαγωγές της φτάνουν τους 800.000 τόνους και λογικά φαίνεται δυναµική για ακόµα περισσότερες ποσότητες. Οι εξαγωγές της Τουρκίας ήταν που προκάλεσαν την επί της ουσίας τη διόρθωση και πλέον στασιµότητα στις τιµές. Εν τω µεταξύ φηµολογείται ότι µπορεί η τουρκική κυβέρνηση να θέσει κάποιους εξαγωγικούς περιορισµούς στο σκληρό σιτάρι.
Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η ραγδαία άνοδος του πετρελαίου ενίσχυσε τα καλαµπόκια όπως και τη σόγια. ∆υστυχώς όµως τα µαλακά σιτάρια έµειναν πίσω, κυρίως λόγω της χαµηλής ζήτησης της αµερικανικής σοδειάς. Η πρόσφατη αγορά της Αιγύπτου για µαλακά καλύφθηκε από ρουµάνικα και βουλγάρικα σιτηρά. Παράλληλα, η Ρωσία συνεχίζει να προσφέρει µεγάλες ποσότητες σε ανταγωνιστικές τιµές. Στη Γαλλία, οι τιµές δεν πραγµατοποίησαν κάποια σηµαντική κίνηση παρά τους διεθνείς διαγωνισµούς σε Τυνησία και Αίγυπτο, µε τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘23 να κυµαίνονται στα 241 ευρώ ο τόνος.