Η Τουρκία µάλλον βγαίνει εκτός αγορών πλέον, δεδοµένου ότι δεν περισσεύουν ποσότητες, ενώ στη Ρωσία θα υπάρξει απαγόρευση εξαγωγών. Παράλληλα, λίγο παραπάνω πληρώνουν οι τοπικοί µύλοι για τα φετινά ποιοτικά σιτάρια. Αναφορικά µε τις εκτάσεις για τη νέα καλλιέργεια, ενώ αρχικά υπήρχε ένας προβληµατισµός, είναι βέβαιο πως πάµε για αύξηση καλλιεργούµενων εκτάσεων και µάλιστα σε µερικές περιοχές σε µεγάλο ποσοστό.
Στα σκληρά σιτάρια, δεν υπήρξαν αλλαγές για άλλη µια εβδοµάδα στη νέα λίστα τιµών της Φότζια. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Κατόπιν της τελευταίας αγοράς την Τυνησίας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα νέα στο παγκόσµιο εµπόριο, ενώ δεν αποκλείεται να δούµε και την Αλγερία σύντοµα να αγοράζει. Παράλληλα, σηµειώθηκαν και ευεργετικές βροχές στις βορειο-αφρικανικές χώρες (Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο), όπου αυτή την εποχή θα σπαρθεί το σκληρό σιτάρι.
Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, µετά από αρκετές υποτονικές συνεδριάσεις για τα µαλακά σιτάρια, σηµειώθηκε µια ανοδική αντίδραση, η οποία προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις κερδοσκόπων στην άνοδο. Η αγορά κινείται βάσει των γεωπολιτικών και καιρικών ειδήσεων, ενώ παράλληλα το φτηνότερο δολάριο έδωσε µια βοήθεια στην ανάκαµψη των τιµών. Στη Γαλλία,η έλλειψη πωλήσεων, πιθανότατα λόγω ακριβότερου πλέον ευρώ, δεν επέτρεψε στην αγορά να ανακάµψει, µε αποτέλεσµα οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου να διαπραγµατεύονται στα 230 ευρώ ο τόνος.