Εκτελούνται φορτώσεις παλαιότερων συµβολαίων, ενώ για νέα κλεισίµατα υπάρχει διστακτικότητα κυρίως από την πλευρά των πωλητών. Οι τοπικοί µύλοι αγοράζουν επιλεκτικά, γύρω από τα 350 ευρώ ο τόνος παραδοτέα, αλλά χωρίς πλέον κάποιο άγχος κάλυψης αναγκών.
Στα σκληρά σιτάρια, για 6η εβδοµάδα οι τιµές στη λίστα της Φότζια παρέµειναν αµετάβλητες. Για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 380-385 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 50% και πρωτεΐνη 11% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 365-370 ευρώ ο τόνος. Παράλληλα, στο διεθνές εµπόριο, σύµφωνα µε τις πρώτες πληροφορίες, η Αλγερία αγόρασε µεταξύ 400-500.000 τόνους σκληρού σίτου µέσω διαγωνισµού σε τιµές 435 µε 470 δολάρια ο τόνος (402-435 ευρώ ο τόνος) παραδοτέα σε λιµάνι τους. Τα φτηνά αντιστοιχούν σε µεξικάνικα σιτάρια, ενώ τα ακριβά από Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά.
Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, µετά από εβδοµάδες πίεσης και υποχώρηση στα χαµηλά επίπεδα του Αυγούστου 2020, επιτέλους τα µαλακά σιτάρια κατέγραψαν ένα ανοδικό ξέσπασµα µε 6 συνεχόµενες ανοδικές συνεδριάσεις. Βασική αιτία αποτέλεσε η εξαιρετική πορεία των νέων πωλήσεων / εξαγωγών αµερικανικής σοδειάς προς την Κίνα. Παράλληλα, τα νέα για την αυξανόµενη ζήτηση ανάγκασε πολλούς κερδοσκόπους να βγουν από τις πτωτικές τους θέσεις, γεγονός το οποίο ενίσχυε ακόµα περισσότερο την άνοδο. Στη Γαλλία, τέλος, σηµειώθηκε µεν ανοδική αντίδραση, αλλά όχι στην έκταση που υπήρξε στο Σικάγο. Η γαλλική σοδειά δεν είναι όσο ανταγωνιστική εµφανίζεται τις τελευταίες ηµέρες η αµερικάνικη.