BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ξεκίνησαν οι πράξεις στο σκληρό με 30 λεπτά τιμή κλειστά στα Φάρσαλα

Πράξεις στο σκληρό σιτάρι με 30 λεπτά κλειστά στο χέρι του παραγωγού, άρχισαν να γίνονται στο θεσσαλικό κάμπο, με γνωστή εμπορική επιχείρηση των Φαρσάλων να προσφέρει σήμερα αυτή την τιμή με άμεση εξόφληση.

times-eksagwgh-sklhro

4588
7

Μέχρι στιγμής πάντως, οι συνθήκες στην ευρωπαϊκή αγορά συνηγορούν διασφάλιση των 30 λεπτών για τον παραγωγό, χωρίς να αποκλείεται και μια βραχυπρόθεσμη κίνηση για λίγο παραπάνω από αυτή την τιμή. 

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να βοηθάει σ’ αυτή τη φάση και η θέσπιση μίνιμουμ τιμής για εξαγωγή από την Τουρκία στα 330 ευρώ ο τόνος FOB σε λιμάνι τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 969 της Agrenda


Γενικότερα σε ότι αφορά την εικόνα στα σιτηρά, στο χρηματιστήριο του Σικάγο, τα μαλακά προσπαθούν να συνέλθουν από το πρόσφατο πτωτικό σερί. Η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλα τα εμπορεύματα σημείωναν απώλειες το τελευταίο διάστημα. Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να ξυπνάει η φυσική αγορά και αυτό θα φέρει μια υποστήριξη στις τιμές. 

Στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στα σκληρά στάρια, η εξαγωγή θεωρητικά είναι στα 300 ευρώ/τόνο FOB λιμάνι μας για τα καλά στάρια χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί νέες δουλειές. 

Οι Ιταλοί δηλαδή δεν έχουν ακόμα μπει σε διαπραγματεύσεις ενώ και οι Έλληνες εξαγωγείς αφού δεν γνωρίζουν ακόμα τις τιμές αγοράς δεν θέλουν να δεσμευτούν.

Αντίθετα, από Τουρκία ανακοινώθηκε η θέσπιση μίνιμουμ τιμής για την εξαγωγή στα 360 δολάρια/τόνο, δηλαδή 330 ευρώ/τόνο FOB λιμάνι τους.

 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

14-06-2024 17:19Ziko

Χαρμπής είναι η εταιρία . Αν πληρωθείτε γράψτε με.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

13-06-2024 22:58Ο επιλαχών

άριστη ποιότητα σκληρού σε συνδιασμό με μειωμένες αποδόσεις ,σημαίνει ελάχιστα τα 40 λεπτά . Αυτά και αφήστε τις ιστορίες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

13-06-2024 21:09ΚΟΛΙΓΟΣ

Θέλει ο έμπορας προμήθεια... θέλει ο μυλωνάς-μακαρονας φθηνά... θέλει ο Ιταλός φθηνά ... πρέπει ο παραγωγός να επιβιώσει 1 ΠΡΕΠΕΙ απέναντι σε 3 ΘΕΛΩ δεν έχει πιθανότητες!

Απάντηση

13-06-2024 20:16THEODOR

Που καταντήσαμε..... η φτηνότερη πουτάνα της γειτονιάς ,με τα περισσότερα εξοδα !!!!!!!!

Απάντηση

13-06-2024 16:43Κυριάκος

Ποια ειναι αυτή η εταιρία από τα Φάρσαλα ρε παιδιά?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία