BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Σε χαμηλες τιμές ο πρώτος διαγωνισμός της Τυνησίας

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής µειώθηκαν στα 280 ευρώ ο τόνος FOB, και αντίστοιχα οι τιµές παραγωγού έχουν πτωτική τάση. Παράλληλα, η Τυνησία αγόρασε κατά τα φαινόµενα µέσω διαγωνισµού 50.000 τόνους σκληρού µε φορτώσεις Αύγουστο και Σεπτέµβριο στα χαµηλά επίπεδα των 330 δολαρίων ο τόνος, που αντιστοιχούν σε επίπεδα 305 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

811
0

Στα σκληρά σιτάρια, η τρίτη λίστα τιµών στη Φότζια ανακοίνωσε µείωση των τιµών κατά 6 ευρώ, ενώ έβγαλε και τιµές για την δεύτερη ποιότητα. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 331-336 ευρώ ο τόνος. Η δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 321-326 ευρώ ο τόνος. Στον Καναδά οι τιµές συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία και γενικότερα η αίσθηση που υπάρχει στην παγκόσµια αγορά σκληρού σίτου είναι της εύκολης διάθεσης ποσοτήτων προς πώληση. Μάλιστα, φαίνεται πως δεν θα υπάρχει πρόβληµα στη διάθεση του σκληρού σίτου. Στην Τουρκία η θέσπιση κατώτατου ορίου τιµής για την εξαγωγή αιωρείται, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει επίσηµα νέα.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά σιτάρια και τα καλαµπόκια καταγράφουν ξανά απώλειες υπό το βάρος της καλής πορείας και των δύο σοδειών στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Μπαίνουµε σε µια περίοδο που οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν άµεσα τα καλαµπόκια, των οποίων η καλλιέργεια τώρα εξελίσσεται και έµµεσα τα σιτηρά ως κοµµάτι των δηµητριακών γενικότερα. Στη Γαλλία, τέλος, η προσπάθεια ανάκαµψης από τα τέλη Ιουνίου δεν καρποφόρησε, µε τις τιµές για τα συµβόλαια Σεπτεµβρίου να κυµαίνονται στα 230 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία