BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Αρνητικό ρεκόρ 40ετίας για την παραγωγή μαλακού σίτου Γαλλίας με 25,2 εκατ. τόνους

Στα τάρταρα η παραγωγή μαλακού σίτου στη Γαλλία μετά τις άκαιρες και έντονες βροχοπτώσεις πάνω στο θερισμό που έπληξαν τον Ιούλιο τη χώρα. Στην δικιά της εκτίμηση (6 Αυγούστου) η Argus Media (πρώην Agritel) βλέπει σοδειά 25,17 εκατ. τόνων.

france_wheat_reuters

177
0

Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει απώλεια 9,9 εκατ. τόνων της παραγωγής μαλακού σιταριού στη Γαλλία σε ένα έτος και 27,2% σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας. Στην πραγματικότητα, πρέπει να πάμε πίσω στο 1983 για να βρούμε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο παραγωγής στη χώρα.

Οι αδιάκοπες βροχές μαζί με την έλλειψη ηλιοφάνειας και τις χαμηλές θερμοκρασίες που ευνοούν τις ασθένειες έχουν επηρεάσει τις αποδόσεις και την ποιότητα των καλλιεργειών στην πλειονότητα των καλλιεργητικών περιοχών.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες σε όλη την Ευρώπη έπληξαν τα σιτηρά αυτή τη σεζόν, με υπερβολικές βροχές στη βορειοδυτική Ευρώπη και ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν τις καλλιέργειες καλαμποκιού στην ανατολική Ευρώπη. Οι Γάλλοι αγρότες κάλεσαν την κυβέρνηση να τους παράσχει οικονομική βοήθεια την περασμένη εβδομάδα λόγω της καταστροφικής συγκομιδής.

«Πρέπει να πάμε πίσω στο 1983 και στους 24,5 εκατομμύρια τόνους για να βρούμε μια τόσο χαμηλή συγκομιδή στη Γαλλία», δήλωσε ο Γκοτιέ Λε Μολιά, διευθυντής της Argus Media France. «Ολόκληρη η γαλλική βιομηχανία δημητριακών πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αυτής της ιστορικής πτώσης της παραγωγής».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία