BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ελπίδες για καλύτερες τιµές µεσοπρόθεσµα στο σκληρό

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου η εξαγωγή κυµαίνεται σε επίεπδα µεταξύ των 275 και 280 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας ανάλογα της ποιότητας και οι δουλειές που κλείνονται είναι ελάχιστες.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

211
0

Η Τουρκία  εξακολουθεί να µην είναι δραστήρια στις εξαγωγές, καθώς οι αγοραστές από τη γείτονα χώρα δεν ικανοποιούνται από τα τρέχοντα επίπεδα τιµών. Είναι πιθανό φέτος τα τουρκικά σιτάρια να απουσιάζουν από τη διεθνή αγορά, έναντι των σκληρών από τον Καναδά, τα οποία λογικά θα είναι πιο ανταγωνιστικά.

Στα σκληρά σιτάρια, για άλλη µια εβδοµάδα έµεινε αµετάβλητη η λίστα τιµών της Φότζια. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 310-315 ευρώ ο τόνος. Για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυαµίνεται στα 300-305 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, επίσης, οι τιµές έµειναν σταθερές στα 300 ευρώ ο τόνος, ενώ στον Καναδά και στην Τουρκία σηµειώθηκε µια µικρή ανοδική αντίδραση.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, συνεχίζεται η άνοδος στα δηµητριακά µε νέες κερδοσκοπικές τοποθετήσεις και δυναµική από τη βελτιωµένη εικόνα στις πωλήσεις και τις εξαγωγές του καλαµποκιού, µετά από τις απογοητευτικές επιδόσεις των προηγούµενων µηνών. Βασικός λόγος τουλάχιστον για τα µαλακά στάρια αποτέλεσε η συνεχιζόµενη έξοδος των κερδοσκόπων από παλαιότερες πτωτικές θέσεις. Η ανοδική αντίδραση είναι µεν ικανοποιητική, εντούτοις πρέπει να θυµόµαστε πως νωρίτερα οι τιµές είχαν φτάσει σε αρνητικά επίπεδα ρεκορ. Στη Γαλλία παράλληλα οι τιµές για τα συµβόλαια του ∆εκεµβρίου ‘24 έπιασαν τα 223 ευρώ ο τόνος, επίπεδα που είχαµε να δούµε από τα µέσα Αυγούστου. Στην άνοδο των τιµών βοήθησε και η ελαφρά πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία