BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Μέχρι Τετάρτη κλειστές προσφορές για το σκληρό της EAΣ Ορεστιάδας

Προς πώληση 35.000 τόνους (+/-10%) σιτάρι σκληρό και 2.500 τόνους (+/-10%) σιτάρι μαλακό εσοδείας 2024, έβγαλε ξανά η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος διαγωνισμός για τα κορυφαία στάρια της Ένωσης έγινε 17 Ιουλίου, όταν και κατέστη άγονος, αφού η τελική προσφορά για 265 ευρώ ο τόνος δεν ικανοποίησε την διοίκηση του συνεταιρισμού.

diagonismos-Algerias-parateinei-skliro

878
1

Τότε, η μέγιστη προσφορά που κατατέθηκε για το σκληρό ήταν στα 265 ευρώ ο τόνος (ή 26,5 λεπτά το κιλό) και η ελάχιστη στα 230 ευρώ ο τόνος (ή 23 λεπτά το κιλό), καθιστώντας απαγορευτική κάθε άλλη σκέψη για την ΕΑΣ Ορεστιάδας, πλην της απόρριψής τους. Αντίστοιχα για τα μαλακά σιτάρια οι προσφορές κυμάνθηκαν στα 175 ευρώ ο τόνος η μέγιστη και στα 162 ευρώ ο τόνος η ελάχιστη και είχαν την ίδια τύχη με εκείνες για το σκληρό. Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του Αgronews, μέσα Ιουλίου στο διαγωνισμό εμφανίστηκαν η Δημητριακή, η Σόγια Ελλάς, η Μύλοι Σόγιας, ο Μάρκου, ο Σιάρκος, ο Βουλγαράκης, καθώς και οι βουλγαρικές Grainstore και Artzea.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 985 της Agrenda

Η άτυπη «ρεβάνς» διεξάγεται μέσα σε ένα λίγο διαφοροποιημένο περιβάλλον, με τις τιμές εξαγωγής να έχουν τσιμπήσει 15 ευρώ ο τόνος και με περαιτέρω ανοδικές τάσεις, σκαρφαλώνοντας στα 290 ευρώ, εν συγκρίσει με τα 275 ευρώ ο τόνος που επικρατούσαν μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου Λάμπη Κουμπρίδη στο Agronews, η ΕΑΣ Ορεστιάδας ζητά οι σφραγισμένες προσφορές να γράψουν το «3» μπροστά πριν συναφθεί οποιαδήποτε συμφωνία.  

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΑΣ Ορεστιάδας έχει ως ακολούθως:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας «Η ΕΝΩΣΗ» διαθέτει προς πώληση 35.000 τόνους (+/-10%) σιτάρι σκληρό και 2.500 τόνους (+/-10%) σιτάρι μαλακό εσοδείας 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι για αγορά της προαναφερόμενης ποσότητας ή μέρος αυτής, μπορούν να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές μέχρι στις 2 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12η μεσημβρινή.

Η ισχύς των προσφορών δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των πέντε (5) εργασίμων ημερών.

Στις προσφορές θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής:

  • Τιμή ανά κιλό για παράδοση του προϊόντος επ' αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις μας στην περιφέρεια Ορεστιάδας ή για παράδοση επί πλοίου (FOB) στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.
  • Χρόνος παραλαβής του προϊόντος.

Ο τρόπος πληρωμής καθορίζεται να γίνει τοις μετρητοίς με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-09-2024 13:54Κωνσταντινος

Μόνο με τρία μπροστά παιδιά. Βαστατε γερσ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία