Παράλληλα, η Ένωση της Ορεστιάδας πούλησε στα 278 ευρώ ο τόνος τους 35.000 τόνους µέσω διαγωνισµού, τιµή που χαρακτηρίστηκε υψηλή σε σχέση µε τα σηµερινά δεδοµένα της αγοράς. Η τάση εξακολουθεί να είναι ήπια ανοδική, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στους δείκτες τιµών του εξωτερικού. Στην Τουρκία αντιθέτως οι τιµές διορθώνουν, καθώς ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν µπορούσαν να σηµειωθούν καθόλου εξαγωγές.
Στα σκληρά σιτάρια, µε το σταγονόµετρο ενισχύεται η λίστα τιµών της Φότζια και γι’ αυτή την εβδοµάδα σηµειώθηκε άνοδος κατά 2 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 317-322 ευρώ ο τόνος. Για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 307-312 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, οι τιµές παραµένουν στα 305 ευρώ ο τόνος και στον Καναδά συνεχίζεται το µοτίβο των ελαφρά υψηλότερων τιµών.
Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η ένταση στο µέτωπο του πολέµου Ουκρανίας και Ρωσίας και επιπρόσθετα η νέα ένταση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσαν γενικά τα δηµητριακά και την ενέργεια. Μάλιστα µπήκαν και νέα κερδοσκοπικά κεφάλαια πάνω στην άνοδο. Παράλληλα και οι καιρικές συνθήκες σε βασικές χώρες παραγωγής του µαλακού σίτου δεν είναι ευνοϊκές, µε βασικότερο πρόβληµα αυτό της ξηρασίας στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Νότια Αµερική. Στη Γαλλία, τέλος, είχαµε παρόµοια ανοδική πορεία µε τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘24 να φτάνουν τα επίπεδα των 234 ευρώ ο τόνος, σηµειώνοντας την υψηλότερη τιµή από τα τέλη Ιουλίου.