BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Καβάλησε τα 300 ευρώ FOB εξαγωγή σκληρού σιτου

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, τελικά η εξαγωγή έπιασε τα πολυπόθητα 300 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση των τελευταίων εβδοµάδων.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

362
0

. Από εδώ και πέρα είναι πολύ πιθανό να σηµειωθεί αύξηση της προσφοράς από τοπικούς εµπόρους, ιδιαίτερα αν πλησιάσουµε σε επίπεδα µεταξύ 305-310 ευρώ ο τόνος FOB. Το γεγονός αυτό αρκεί για να θέσει κάποια αντίσταση στην περαιτέρω άνοδο των τιµών. Επακόλουθα δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως αυτή την εποχή υπάρχει µια πολύ καλή ευκαιρία για πωλήσεις.

Στα σκληρά σιτάρια, είχαµε άλλη µια µικρή άνοδο στη λίστα τιµών της Φότζια, κατά µόνο 3 ευρώ ο τόνος. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 79,5-80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12-12,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 320-325 ευρώ ο τόνος. Για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 65% και πρωτεΐνη 11-11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 310-315 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία οι τιµές παραµένουν στα 305 ευρώ ο τόνος και στον Καναδά η άνοδος των τιµών συνεχίζεται τόσο στις τιµές παραγωγού όσο και στις τιµές πώλησης στην ιταλική αγορά. 

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, αρχικά η ένταση στο µέτωπο του πολέµου Ουκρανίας και Ρωσίας και επιπρόσθετα η νέα ένταση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσαν τα δηµητριακά και την ενέργεια. Ωστόσο, κατόπιν του πρόσφατου κύµατος ρευστοποιήσεων τα µαλακά σιτάρια διόρθωσαν αρχικά ελαφρά από τα υψηλά τους και σταθερά ανακτούν µέρα µε τη µέρα τα χαµένα σεντς. Η δυναµική ήρθε από την επιστροφή αγοραστών στη φυσική αγορά (κρατικοί διαγωνισµοί), αλλά και τα προβλήµατα που υπάρχουν στις σπορές της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Στη Γαλλία, τέλος, σηµειώθηκε επίσης ένα µικρό γύρισµα στα πλαίσια µιας υγειούς διόρθωσης και επάνοδος στα επίπεδα των 230 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία