Όπως έγινε γνωστό. η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης προγραμματίζεται για τον Μάρτιο και θα αγγίξει τα 175 εκατ. ευρώ.
Μείωση του καθαρού κέρδους των βαμβακοπαραγωγών αναμένεται ιγια την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο παραδέχεται ο υπουργός, αποδίδοντας το γεγονός στην αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης και της χαμηλής τιμής για το προϊόν σε διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν αποτελεί μόνιμη κατάσταση για τον τομέα, αφού το βαμβάκι αποτελεί έναν από τους ευνοημένους κλάδους και με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται και το φαινόμενο των ψευδών (εικονικών) δηλώσεων, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Βορίδη, « ώστε να εντοπίζονται τυχόν επιτήδειοι που δεν προχωρούν σε ολοκληρωμένη καλλιέργεια». «Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης, αλλά και επιτόπια στο χωράφι, τα κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τους ελέγχους, προκείμενου να διασφαλιστεί ότι μόνο όσοι αγρότες καλλιεργούν και παράγουν βαμβάκι θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση» αναφέρει η απάντηση.
Ολόκληρη η απάντηση είναι διαθέσιμη εδώ.
25-05-2020 09:14Aidin Hamidi
I am Dr Aidin Hamidi Seed and Plant Certification and Registration Institite(SPCRI) Associate Professor which as Seed Scientist an Technologist interested in Agronews Subscription in English language. Thank you for your kindly attention. With Best Regards
Απάντηση21-01-2020 13:39Πετρος
Τα 600 κιλα το στρεμα δεν ειναι μηδεν φιλε μου.Το βαμβακι ειναι πρωτο αγροτικο ειδος σε εξαγωγη.
Απάντηση13-01-2020 17:25Κροκοπαραγωγος !
Ολη η Ελλαδα με το βαμβακι ασχολειται ! Απο τη μια η ειδικη απο την αλλη η βασικη ..... Μια το ενα μια το αλλο ... ετοιμο χρημα κ απο παραγωγη μηδεν ! Με τους υπολοιπους που παραγουν διαφορα αλλα προιοντα θα ασχοληθει κανεις ?
Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)