BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Μέχρι 44 λεπτά κλειστά για τις ποικιλίες βάμβακος με μπόνους

Εναλλακτική προσφορά τα 37 λεπτά ανοιχτά από µεγάλη εκκοκκιστική επιχείρηση της Θεσσαλίας. «Κολληµένο» πέριξ των 66 σεντς εδώ και τρεις εβδοµάδες το βαµβάκι στα διεθνή χρηµατιστήρια.

22-35_16

Πέτρος Γκόγκος

4
2

Προσφορά για σύσπορο βαµβάκι στα 41 λεπτά το κιλό κλειστά, µε προσαύξηση έως και 3 λεπτά για ποικιλίες βάµβακος µε πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά κυκλοφορεί τις ηµέρες αυτές στον θεσσαλικό κάµπο από µεγάλη εκκοκκιστική επιχείρηση, µε παράδοση στην αυλή του εκκοκκιστηρίου. Η εναλλακτική προσφορά από τον ίδιο όµιλο αφορά 37 λεπτά ανοιχτά µε εκκαθάριση όσο επιτρέπει η αγορά στο κλείσιµο της περιόδου, µε τους παραγωγούς να έχουν την ευχέρεια να ορίσουν το ποσοστό των ποσοτήτων που θα παραδώσουν µε ανοιχτή ή κλειστή τιµή. 

Η αγορά δείχνει µάλλον «κοµπλαρισµένη», αναζητώντας κατεύθυνση που θα επιτρέψει είτε νέα υψηλά γύρω από τα 70 σεντς, είτε µια µικρή διόρθωση κάτω από τα 63 σεντς ανά λίµπρα, σύµφωνα µε διεθνείς αναλυτές. Προς το παρόν όµως διατηρείται στο ίδιο µοτίβο: χρηµατιστήριο που στηρίζεται και αδύναµη ζήτηση στη φυσική αγορά η οποία πιέζει την βάση επί του χρηµατιστηρίου. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται µάλλον αναµενόµενο το γεγονός ότι δεν σηµειώνονται νέες πωλήσεις, διατηρώντας ένα περιβάλλον ασυνήθιστα «ήρεµο» αγοραστικά για την εποχή. Σηµειωτέον ότι προβλέπονται καθυστερήσεις στις φορτώσεις, κάτι το οποίο αναµένεται να προκαλέσει νέα προβλήµατα στη ρευστότητα.

Όσον αφορά τις χρηµατιστηριακές τιµές, το βαµβάκι µένει «κολληµένο» στα 64-66 σεντς χωρίς µεγάλες διαφοροποιήσεις. Το θετικό είναι ότι όποτε πήγε να διορθώσει η τιµή, επανήλθε στα γνώριµα επίπεδα. Ωστόσο, το κακό -σύµφωνα µε τους αναλυτές- είναι πως η αγορά δεν έχει ακόµα τη δυναµική για σπάσιµο προς τα πάνω. Υπάρχει ένα έλλειµµα για λευκά βαµβάκια στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα µπορέσει να ανεβάσει την αγορά.

Πάντως, οι επενδυτές και τα funds αύξησαν τις τοποθετήσεις τους ως προς την αύξηση της τιµής σε ισοδύναµο 5,1 εκατ. συµβολαίων. Αυτό συνεχίζει να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη στην αγορά. Ωστόσο, πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως όσο περισσότερο καθυστερεί η ανάκαµψη χωρίς κάποια ευνοϊκά νέα από την πλευρά της ζήτησης, αυτοί θα κουραστούν και η υποστήριξή τους θα µπορούσε να εξασθενήσει.

Υπάρχουν δύο αριθµοί που οι αναλυτές παρακολουθούν προσεκτικά. Το κλείσιµο πάνω από τα 66,23 σεντς θα ενθάρρυνε µια νέα ανοδική κίνηση, ενώ το κλείσιµο κάτω από το 63,45 σεντς θα µπορούσε να υποχρεώσει την αγορά στην αναζήτηση χαµηλότερων επιπέδων στήριξης.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

03-10-2020 09:23Πέτρος

Το κράτος να επεμβει κ να αποζημιώσει το βαμβάκι. Αλλιώς καταστραφηκαμε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία