BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Προσπάθεια ανάκαµψης µε δυναµική από την ενισχυµένη ζήτηση για ίνα

Πάνω που φαινόταν το χρηµατιστήριο να αντιδρά ανοδικά, ήρθε νέα πτώση η οποία δικαιολογήθηκε από την καλή πορεία σποράς και ευνοϊκών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

234
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Παράλληλα δεν προέκυψε κάποια ανοδική είδηση στην πρόσφατη έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος του USDA και αυτό έγειρε τη ζυγαριά προς την πτώση. Το θετικό στοιχείο είναι πως τις τελευταίες µέρες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στη φυσική αγορά, κάτι που σηµαίνει πως τα κλωστήρια βολεύονται να αγοράζουν στις σηµερινές τιµές. Από εκεί έρχεται και η ανοδική αντίδραση των συνεδριάσεων στα τέλη της εβδοµάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι προπωλήσεις που έχουν σηµειωθεί µέχρι τώρα κυµαίνονται στα 2-3 σεντς ανά λίµπρα πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών ∆εκεµβρίου ‘24. Λόγω της πτώσης του χρηµατιστηρίου οι εκκοκκιστές προσπαθούν  να ανεβάσουν λίγο το πριµ, εντούτοις  η αγορά ακόµα δεν µπορεί να το «χωνέψει».  Η καλλιέργεια εξελίσσεται σχετικά ικανοποιητικά κατόπιν κάποιων επανασπορών και εφόσον βοηθήσει ο καιρός θα είναι εύκολο να βρεθούµε µε 300.000 τόνους συνολικής προσφοράς
στην αρχή της νέας σεζόν.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία