BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η αγορά αναμένει νέα θεμελιώδη στοιχεία για το βαμβάκι

Το βαµβάκι κρατιέται γύρω από τα 80 σεντς και περιµένει νέα θεµελιώδη στοιχεία που θα προκύψουν από την πορεία των βασικών σοδειών.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

228
1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Όποτε οι τιµές δοκιµάζουν να ξεπεράσουν τα 82 σεντς παρατηρούνται κερδοσκοπικές πωλήσεις προς αποκόµιση κερδών, ενώ κάτω από τα 80 σεντς για τεχνικούς λόγους (καλύψεις παλαιότερων πτωτικών θέσεων) δύσκολα κρατιέται για µεγάλο διάστηµα. Παραδοσιακά αυτή την εποχή µπαίνουµε στην περίοδο όπου οι καιρικές συνθήκες σε βασικές χώρες παραγωγής επηρεάζουν την πορεία του χρηµατιστηρίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι προπωλήσεις προχωρούν µε αργούς ρυθµούς, καθώς οι αγοραστές δεν καίγονται να δεσµεύσουν ποσότητες, ενώ παράλληλα οι εκκοκκιστές προσπαθούν να ανεβάσουν τις τιµές του χρηµατιστηριακού πριµ. Ο ανταγωνισµός από άλλες σοδειές εντείνεται καθώς τα βραζιλιάνικα βαµβάκια έχουν µπει πλέον για τα καλά όχι µόνο στην Τουρκία αλλά και στην Αίγυπτο. Η επικρατέστερη βάση (πριµ) κυµαίνεται γύρω από τα 3 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘24 για τις λευκές ποιότητες, µε σωστά ποιοτικά ωστόσο χαρακτηριστικά.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία