BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Αδυναµία να ενισχυθεί το πριµ παρά τη χρηµατιστηριακή πτώση

Η πλειονότητα των εµπορευµάτων βρίσκεται υπό πίεση το τελευταίο διάστηµα, µε το βαµβάκι να έχει χάσει 10 σεντς από τα τέλη Μαΐου.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

154
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Εκτός από το γενικό πτωτικό κλίµα, στο βαµβάκι είχαµε την ανακοίνωση του νέου USDA report αναφορικά µε την παγκόσµια προσφορά και ζήτηση βάµβακος. Η έκθεση ανακοίνωσε αυξηµένα αρχικά αποθέµατα, αυξηµένες παραγωγές και κατανάλωση σε µικρότερο βαθµό, µε αποτέλεσµα
την αύξηση στα τελικά αποθέµατα της νέας σεζόν.  Πρέπει βέβαια να σηµειωθεί όσο η αγορά πλησιάζει προς τα 70 σεντς ανεβαίνει η ζήτηση στη φυσική αγορά υποστηρίζοντας τις χρηµατιστηριακές τιµές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η χρηµατιστηριακή πτώση έχει κάπως ανεβάσει την δραστηριότητα στη φυσική αγορά. Σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις για τα φετινά στοκ τόσο στην Τουρκία όσο και στην Αίγυπτο. Παράλληλα, σηµειώθηκαν πράξεις και στη νέα σοδειά, µε τους εµπορικούς οίκους να είναι αγοραστές γύρω από τα 3 σεντς ανά λίµπρα πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών ∆εκεµβρίου ‘24. Το αρνητικό στοιχείο είναι πως µε τόσο µεγάλη πτώση θα περιµέναµε τουλάχιστον µια µεγαλύτερη αύξηση στη βάση (πριµ), κάτι το οποίο δεν συµβαίνει καθώς παγκοσµίως η προσφορά βάµβακος είναι υπερ-επαρκής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία