BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης υπό το βάρος µεγάλων ποσοτικά σοδειών

Στις αρχές της εβδοµάδας το βαµβάκι σηµείωσε χαµηλό 3,5 ετών, κυρίως λόγω της πεποίθησης πως οι παραγωγές σε βασικές χώρες δείχνουν δυνατές οπότε και παγκοσµίως για τη νέα σεζόν τα βαµβάκια θα είναι επαρκή, αναλογικά µε την παγκόσµια ζήτηση.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

150
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Παράλληλα και το δολάριο ισχυροποιείται και αυτό παραδοσιακά πιέζει τις τιµές των εµπορευµάτων.  Στις τελευταίες συνεδριάσεις επιτέλους αρχίζουµε να βλέπουµε µια προσπάθεια ανάκαµψης καθώς και  οι κερδοσκόποι άρχισαν να βγαίνουν από τις πτωτικές τους θέσεις. Εντούτοις οι αναλυτές σηµειώνουν  πως δεν θα πρέπει να υπερ ενθουσιαζόµαστε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η πρόσφατη πτώση και τα νέα χαµηλά επίπεδα δηµιούργησαν την προσδοκία στους κλώστες για νέες ακόµη χαµηλότερες τιµές ίνας προσεχώς. Εποµένως αποτραβήχτηκαν από την αγορά µε το σκεπτικό να αγοράσουν αργότερα χαµηλότερα. Παράλληλα, οι πωλητές δεν έσπευσαν να προσφέρουν άρον άρον  τα φετινά στοκ ή ποσότητες της νέας σοδειάς µια που θεωρούν το βαµβάκι χρηµατιστηριακά υπερ-πουληµένο και µια ανοδική αντίδραση δεν θα αργήσει να έρθει. Το θετικό των ηµερών είναι η άνοδος του δολαρίου, ενώ όσον αφορά το πριµ επί του χρηµατιστηρίου δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία