BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εδραιώνεται πάνω από τα 70 σεντς µε διάθεση για κάτι καλύτερο

Παρά την πρόσφατη πτωτική έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος του Αµερικανικού Υπουργείου Γεωργίας USDA, το βαµβάκι κράτησε τα 70 σεντς και προσπαθεί να δοκιµάζει υψηλότερα επίπεδα, περί των 72 σεντς.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

26
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Οι λόγοι της χλιαρής ανοδικής τάσης είναι η πτώση του δολαρίου, η οποία στηρίζει τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων καθώς και οι ζεστές και ξηρές συνθήκες στο Τέξας. Παράλληλα, υπήρξαν και κερδοσκόποι οι οποίοι αφού είδαν πως δεν χάνει η αγορά τα 70 σεντς βγήκαν από τις πτωτικές τους θέσεις, γεγονός το οποίο τεχνικά ενισχύει τις χρηµατιστηριακές τιµές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ζήτηση για τη νέα σοδειά υφίσταται από τους εµπορικούς οίκους, αλλά το πρόβληµα είναι η τιµή. Οι αγοραστές τοποθετούνται σε χρηµατιστηριακό πριµ µεταξύ 2,5-3 σεντς επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘24 για τις λευκές ποιότητες, ενώ οι πωλητές επιµένουν σε περίπου 1-1,5 σεντς παραπάνω. Η διαφορά αυτή για την ώρα δεν γεφυρώνεται, καθώς κανείς δεν βιάζεται. Πάντως οι ζητήσεις στο τέλος καλύπτονται από άλλες σοδειές (π.χ. Βραζιλιάνικα), αφαιρώντας ποσότητες από εµάς, κάτι το οποίο µπορεί να το βρούµε µπροστά µας στην αρχή της εκκοκκιστικής περιόδου, όταν θα υπάρχει διάθεση πωλήσεων.  

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία