BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Έχασε τα 70 σεντς υπό το βάρος των υποσχόµενων σοδειών παγκοσµίως

Αιφνίδιο γύρισµα είχαµε στις χρηµατιστηριακές τιµές παρά τη σθεναρή αντίσταση των προηγούµενων εβδοµάδων στα 70 σεντς ανά λίµπρα.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

51
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η διαρκώς βελτιωµένη και υποσχόµενη εικόνα σε βασικές καλλιέργειες, όπως στις ΗΠΑ, δηµιουργούν την αίσθηση πως τα βαµβάκια στη νέα σεζόν θα είναι υπερ-αρκετά για να καλύψουν
την παγκόσµια ζήτηση. Παράλληλα, όλα τα χρηµατιστήρια εµπορευµάτων και αξιών πιέζονται αυτές τις ηµέρες. Ως αποτέλεσµα, το βαµβάκι διαπραγµατεύεται γύρω από τα 68 σεντς ανά λίµπρα, µε την αγορά να χαρακτηρίζεται πτωτική.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Επικρατεί έντονος προβληµατισµός στον κλάδο της εγχώριας αγοράς βάµβακος, καθώς οι τιµές πιέζονται και η ζήτηση εξακολουθεί να είναι νωχελική. ∆εν υπάρχει εµπορική δραστηριότητα αυτές τις µέρες και όπως φαίνεται οι διαπραγµατεύσεις θα ξεκινήσουν ξανά προς τα τέλη του Αυγούστου. Όπως στα υπόλοιπα εµπορεύµατα, έτσι και στο βαµβάκι, πλησιάζουµε σε επίπεδα τιµών προ covid και αυτό φυσικά δυσαρεστεί όλους τους πωλητές. Την ίδια στιγµή και οι αγοραστές (κλώστες) παραπονιούνται για το υψηλό κοστολόγιο και τη χαµηλή ζήτηση στο νήµα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία