BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ψάχνει την ισορροπία στα 70 σεντς το βαµβάκι

Έχει στενέψει σηµαντικά το εύρος στο οποίο κινούνται οι χρηµατιστηριακές τιµές (67 – 71 σεντς) και οι αναλυτές αναµένουν ποιο άκρο από τα δύο θα σπάσει.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

50
0

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Από τη µια µεριά όσοι πιστεύουν στην άνοδο στηρίζονται στις προκλήσεις που υπάρχουν στην παγκόσµια παραγωγή, όπως χαµηλότερη παραγωγή στις ΗΠΑ, προβλήµατα στο Πακιστάν και Ινδία, ενώ από την άλλη οι απαισιόδοξοι τονίζουν τη νωχελικότητα που υπάρχει στην παγκόσµια ζήτηση και ιδιαίτερα στην Κίνα, γεγονός που αποτυπώνεται στις εβδοµαδιαίες πωλήσεις / εξαγωγές της αµερικανικής σοδειάς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Κοντεύουµε για την έναρξη της συγκοµιδής και οι εκκοκκιστές  δεν εστιάζουν στις πωλήσεις. Προτιµούν πρώτα να δουν τι βαµβάκια θα βγουν ποσοτικά και ποιοτικά και µετά να χαράξουν τη στρατηγική τους. Η ζήτηση από την Τουρκία δεν θυµίζει τις παλιές καλές εποχές, ενώ αντιθέτως το Πακιστάν, λόγω των προβληµάτων παραγωγής του, έχει αρχίσει να ζητάει τα βαµβάκια µας. Σε σύγκριση µε τις προηγούµενες χρονιές, οι προπωλήσεις είναι ποσοστιαία λιγότερες, οπότε σε συνδυασµό µε µια καλή παραγωγή µπορεί να δούµε το φθινόπωρο πίεση του χρηµατιστηριακού πριµ, ιδιαίτερα αν το χρηµατιστήριο ενισχυθεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία