BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εν αναµονή χρηµατιστηριακής κατεύθυνσης βάσει της πορείας συγκοµιδής

Η καλλιέργεια στο Τέξας είναι βελτιωµένη σε σχέση µε πέρυσι, µε τους αναλυτές να εκτιµούν πιθανό το σενάριο αναθεώρησης της αµερικανικής παραγωγής σε υψηλότερα επίπεδα. Από την άλλη µεριά έχουµε κάποιες καιρικές καταστάσεις (πχ. Τυφώνες) οι οποίοι µπορούν να επηρεάσουν τη βαµβακοπαραγωγή.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

866
1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η παγκόσµια εικόνα δείχνει πως για την ώρα δεν θα υπάρξει πρόβληµα διάθεσης ίνας, σε µια σεζόν όπου τα κλωστήρια δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερη φόρµα. Βρισκόµαστε στην αρχή της συγκοµιδής και το χρηµατιστήριο θα είναι πολύ ευαίσθητο ανάλογα µε τα νέα από τις µεγάλες χώρες παραγωγής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Οι πρόσφατες βροχές ευτυχώς δεν έφεραν σηµαντικές καταστροφές στην καλλιέργεια, εξαιρουµένων κάποιων µεµονωµένων περιπτώσεων. Όλος ο κλάδος βρίσκεται εν αναµονή της νέας σοδειάς, ενώ είναι πολύ κρίσιµο το σηµείο που διανύουµε και θα πρέπει να βάλουµε τα δυνατά µας όσον αφορά την ποιότητα. Είναι νωπές οι µνήµες από τα περσινά ποιοτικά προβλήµατα και τις δυσκολίες διάθεσης των υποδεέστερων χρωµάτων. Η ζήτηση είναι βελτιωµένη σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, εντούτοις η προσφορά είναι µικρή δεδοµένου ότι οι εκκοκκιστές θέλουν να δουν πρώτα τα βαµβάκια στις αποθήκες τους.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-09-2024 15:27Βασίλης Κατσικογιάννης

Κουκιά τρως κουκιά μαρτυράς!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία