BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ζεσταίνεται το εµπόριο βάµβακος ενόψει συγκοµιδής

Η νέα έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωµένων Πολιτειών της Αµερικής ήταν ενθαρρυντική για τις τιµές.

papadogianis_M_3_5

Γιάννης Παπαδογιάννης

4924
1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ανακοινώθηκε µείωση της παραγωγής στην Αµερική, την Ινδία και το Πακιστάν. Η παγκόσµια κατανάλωση επίσης µειώθηκε αλλά λιγότερο, µε αποτέλεσµα τα τελικά παγκόσµια αποθέµατα να µειωθούν. Τα νέα αυτά ανέβασαν την αγορά πάνω από τα δύσκολα 70 σεντς ανά λίµπρα και µε το κλείσιµο των παλιότερων πτωτικών θέσεων από πλευράς κερδοσκόπων η αγορά δοκίµασε ακόµα υψηλότερες τιµές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η µόνη αγορά που φαίνεται να κυνηγάει λίγο περισσότερο τις δουλειές είναι η αιγυπτιακή. Σηµειώνονται κάποιες νέες πωλήσεις σε χρηµατιστηριακό πριµ µεταξύ 3-4 σεντς ανά λίµπρα ανάλογα ποιότητας. Τα τουρκικά κλωστήρια για την ώρα είναι ήσυχα, ενώ οι αγορές του Πακιστάν και της Άπω Ανατολής ζητούν προσφορές, εντούτοις ακόµα δεν σηµειώνονται σηµαντικές πωλήσεις. Μέχρι στιγµής τα επίπεδα των 75 σεντς ανά λίµπρα (χρηµατιστηριακή τιµή) φαίνονται να αποτελούν τον µόνο ρεαλιστικό στόχο για τους ανθρώπους της αγοράς.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-09-2024 08:16Ρεαλιστης

Αντί να εχει τουλαχιστον 1,10ευρω το κιλό,δηλαδη οσο πριν απο 30 χρόνια, συνεχίζουν οι επιτηδειοι το μαρτυριο της σταγονας , βάζουμε το 10/100των χωραφιών μας ή καθόλου μέχρι να ανεβεί η τιμή του σε λογικά πλαισια.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία