BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Με αξία ακριβού αρώματος το ελαιόλαδο από απύρηνες ελιές

Στο ελαιόλαδο ο κανόνας λέει ότι οι ελιές μπαίνουν στη διαδικασία της έκθλιψης μαζί με τον πυρήνα τους. Τι γίνεται όμως όταν ο παραγωγός αποφασίζει να σπάσει αυτό τον κανόνα; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προκύπτει μία «γαστρονομική αποκάλυψη»!

3

1
1

Βέβαια, ο όρος «αποκάλυψη» δεν είναι και τόσο κατάλληλος, δεδομένου ότι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι και οι αρχαίοι Ρωμαίοι παρήγαγαν ελαιόλαδο από απύρηνες ελιές. Πιο ακριβές θα είναι μάλλον να μιλήσουμε για ένα ντελικάτο προϊόν,  δελεαστικό για τους καταναλωτές που δεν «αγαπούν» την έντονη γεύση. Οι απύρηνες ελιές, «denocciolati» κατά το ιταλικότερον, θεωρούνται πολύτιμη πρώτη ύλη στην Ιταλία. Σήμερα, όλο και περισσότεροι παραγωγοί εκμεταλλεύονται τη διαθέσιμη τεχνολογία για να παράγουν αυτό τον τύπο. Το ερώτημα που μένει; Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον ενός τόσο ιδιαίτερου προϊόντος, που μάλιστα απαιτεί μεγαλύτερο κόστος για να παραχθεί; Μπορεί να κατακτήσει το ευρύ κοινό;

Στο Ελαίας Καρπός Top 50 που κυκλοφορεί αυτοτελώς στα περίπτερα

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-12-2018 19:19Demetrius

Τέλειο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία