BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Ξεχασμένη από τον ΕΛΓΑ η καλλιέργεια ελιάς παρά τη μείωση της παραγωγής

Κατά την τελευταία ελαιοκομική περίοδο έχει γίνει πολλή συζήτηση για τη δραματική μείωση που υπήρξε στην εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου. Ακολούθως έγιναν και αρκετά εκτεταμένες αναλύσεις για τις τιμές του προϊόντος στο ράφι, όπως και για το κατά πόσο αυτό επηρέασε την άνοδο του πληθωρισμού στα τρόφιμα.

EL_PERIPTERO_960X620

Γιάννης Πανάγος

1482
2

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποφεύχθηκε μεθοδικά οποιαδήποτε αναφορά ακόμα και στο ενδεχόμενο αποζημίωσης των ελαιοκαλλιεργητών για την απώλεια παραγωγής που εκ των πραγμάτων είχαν, παρά το γεγονός ότι η ασφάλιση των ελαιώνων στον ΕΛΓΑ είναι υποχρεωτική και η τεκμηρίωση μιας τέτοιας αποζημίωσης έχει βάσιμα επιχειρήματα.

Έτσι, ενώ είναι κοινά αποδεκτό ότι η μείωση των αποδόσεων στην ελαιοκαλλιέργεια ήταν καθαρά αποτέλεσμα των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών οι οποίες επικράτησαν, ειδικά κατά τη φάση της καρπόδεσης, οι επιτελείς του ΕΛΓΑ στις περισσότερες περιοχές απέφυγαν επιμελώς να ανοίξουν τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων αποζημίωσης.

Οι ιθύνοντες στην Ελλάδα επικαλούνται συχνά και με μεγάλη άνεση την κλιματική κρίση ως αφορμή για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να δρομολογηθούν και σε ό,τι αφορά στην αγροτική παραγωγή, γίνονται όμως ιδιαίτερα δύσπιστοι όταν η συζήτηση φθάνει στις αποζημιώσεις των παραγωγών και τις υποχρεώσεις του ΕΛΓΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Elaias Karpos.gr
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

27-07-2024 13:14Άρης

Θυμάται κανένας για ποιο λόγο ακριβώς τους πλερωνουμε;;;

Απάντηση

26-07-2024 11:56Argiro

Σε αυτή τη χώρα ,μας θυμούνται μόνο για τον ψήφο.Εχουν. βγάλει το παραμύθι πάρει κλιματικής κρίσης για να βγουν από την ευθύνη. Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΑΜΠΕΛΑ ΚΑΤΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΥΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία