BACK TO
TOP
Farming

Στην καινοτομία επενδύει η εταιρεία Alfa Seeds

Η Alfa Seeds συμμετέχει στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών, την Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας (ΔΠΘ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την ποικιλία φακής ΣΑΜΟΣ.

Alfa-seeds

1
0

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η αξιολόγηση και βελτίωση γηγενών πληθυσμών και ποικιλιών φακής για ιδιαίτερα αγροκομικά, φυσιολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών και ενισχύοντας τις δυνατότητες για πιστοποίηση προϊόντων με ποικιλιακή ταυτότητα που θα προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος στους παραγωγούς και περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Στρατηγικός στόχος άλλωστε της Alfa Seeds είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που θα απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της ελληνικής και ξένης αγοράς, έχοντας πλέον ηγετική θέση στον τομέα δραστηριότητάς της, την παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού σιτηρών, ψυχανθών, αραβόσιτου, βάμβακος και οσπρίων.

Σήμερα μέρος των προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία, χρησιμοποιείται από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες ζυμαρικών παγκοσμίως, από μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και επιχειρήσεις τροφίμων.

 Οι ποικιλίες που αντιπροσωπεύει προέρχονται από αξιόλογες συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού αλλά και με ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια με στόχο την συνεχή βελτίωση αλλά και την ανάπτυξη νέων ποικιλιών δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα οφέλη ,από την χρήση ελληνικών βελτιωμένων ποικιλιών και ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο , την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Γεωργίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές