BACK TO
TOP
Farming

Θέλει κάλιο η ροδακινιά για μέγεθος και γεύση στο καρπό

Η ισορροπία µεταξύ καλίου και αζώτου αποτελεί το Α και το Ω στην επίτευξη καλής καρποφορίας, η οποία και ευνοείται στη ροδακινιά όταν ο λόγος συγκεντρώσεων Ν/Κ στα φύλλα κυµαίνεται µεταξύ 1,5/1 και 1,7/1.

22_37

Γιάννης Ρούπας

36
0

Η εφαρµογή του αζώτου στα δέντρα συστήνεται από τους ειδικούς να γίνεται µε τη µορφή νιτρικών. Σε έναν οπωρώνα µε 40 δέντρα ανά στρέµµα, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα συνιστούν την εφαρµογή από 8 έως 24 κιλά άζωτο (όσο πιο πρώιµη η ποικιλία τόσο µικρότερες οι ανάγκες). Υπενθυµίζεται ότι οι αζωτούχες ανάγκες των συµπύρηνων βιοµηχανικών ποικιλιών είναι οι υψηλότερες λόγω. Παράλληλα, συνίσταται η εφαρµογή από 6-10 κιλών φωσφόρου (+2 κιλά για συµπύρηνο) και 10-14 κιλά καλίου (+2κιλά στο συµπύρηνο) Πέραν του δίπολου Ν/Κ, εξίσου σηµαντικό στοιχείο είναι και το ασβέστιο, του οποίου η επάρκεια στο έδαφος βελτιώνει σηµαντικά την ποιότητα και τον χρόνο συντήρησης των καρπών.

Αναφορικά µε το µαγνήσιο, συνίσταται η χορήγηση 4-6 µονάδων ανά στρέµµα, κυρίως σε όξινα εδάφη, ενώ µαγγάνιο και βόριο προστίθενται στον οπωρώνα ανάλογα τον αριθµό των δέντρων σε ποσότητες 50 και 75 γραµµαρίων ανά δέντρο αντίστοιχα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές